Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret. O apreciem atunci cand nu-o mai avem. Boala inseamna suferinta, introspectie si rugaciune, analiza profunda a vietii si a greselilor pe care le-am comis. Multe dintre boli se datoreaza modalitatii in care am ales sa ne traim viata, sa ne hranim, sa ne bucuram de aceasta, s-o apreciem. Va invit sa descoperim impreuna calea catre sanatate, dragoste, lumina, Dumnezeu!

marți, 20 aprilie 2010

Dieta bolnavilor de cancer

In momentul in care un pacient a fost diagnosticat cu cancer pe langa tratamentul medicamentos pe care s-a hotarat sa-l urmeze ar trebui sa faca urmatoarele modificari in dieta: o perioada de aproximativ 40 de zile ar trebui tinut un regim bazat doar pe sucuri din fructe si legume proaspat stoarse si ceaiuri.

Alimente permise:
Paine de secara, pâine neagră, integrală, cu seminţe, graham 1-2 felii/zi
Miere (restricţie diabetici), cătină, fructe de pădure, stafide, fructe uscate, seminte neprajite, alune neprajite, nuci.
Cicoare ,papadie, sunatoare, coada soricelului,coada calului, urzica, troscot, 2-3 ceaiuri pe zi pentru detoxifierea organismului.
Orice legume si fructe variate, proaspete, 5-8 porţii pe zi, varză, ridichii, brocoli, soia, mazare, fasole, linte, dovlecel, dovleac, conopida, gulii, ardei, ceapa si usturoi, praz, (stoarse daca nu pot fi mancate integral) hrean, patrunjel, cimbru etc. Rosiile de preferinta suc sau supa pentru ca sunt foarte acide. Cartoful fiert in coaja sau copt si numai daca nu baloneaza.
Cereale integrale (nedecorticate), germeni, orz, soia, orez, germeni de orz.
Paste făinoase din grau dur si integral cu legume crude sau doar oparite + condimente naturale (patrunjel, marar, cimbru, busuioc, sos de rosii, usturoi, coriandru, ghimbir,

Apă plată, sucuri naturale facute in casa, ceaiuri, compot indulcit cu miere, nu cu zahar,
Se poate consuma tarata de cereale cu miere sau cei pentru curatarea intestinului si continutul bogat de calciu si vit. E care este regeneranta. Sa nu fie mai veche de 2 saptamani de la macinare.
Suc de sfecla rosie. Pentru a fi mai usor de suportat se amesteca cu suc de morcov si mar.

Alimente de evitat:
Pâine albă
Zahăr, produse rafinate (dulciuri), budinci (prafuri)
Cafea Lactate si branzeturi
Margarină vegetală (restricţie totala la cancer, diabet, boli de colagen, ciroza, tulburări metabolice)Conservanţi, sare de lămâie, supe concentrate, budinci , supe la plic , dulciuri din comert,etc.
Alcool, tutun
Conserve, produse conservate, congelate
Tocături, sosuri, prăjeli, rântaşuri
Apă gazoasă
Carne roşie (porc, vita, oaie, vânat, mezeluri); generează aciditate, boli reumatice.
Băuturi sintetice, acidulate, pasteurizate, conservate, sucuri din comerţ
Condimente sintetice, sare in exces, Knorr, Delicat etc.
Grăsimi animale generând boli cardiovasculare)

Alte masuri:
-Pentru cancer se recomandă eliminarea completă a cărnii şi produselor de natură animală deoarece vitamina B12 pe care acestea o conţin, stimulează diviziunea celulară şi deci creşterea tumorilor. Pentru creşterea hemoglobinei după citostatice, se recomandă suc proaspăt de sfeclă roşie crudă.
-Regimurile pe bază de vegetale proaspete vizează dezintoxicarea organismului (care duce la reglarea metabolismului celular) si stimularea imunităţii.
-Cele mai recente cercetări pe plan mondial au dus la concluzia că regimul vegetarian complex, variat, asigură prelungirea duratei de viaţă si chiar stoparea evoluţiei bolii. De multe ori tumorile dispar(se resorb) prin renuntarea la carne , produse animale si derivatele lor.

Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins University

1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice,a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.

5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple ,este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive,ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul ,rinichii ,inima ,sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase ,dar ,in acelasi timp,arde , cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si organe sanatoase .

8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce ,la inceput ,dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce ,insa ,la distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei ,sintemul imunitar este fie compromis ,fie distrus , iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor
10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament ,si greu de distrus . Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze ).

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa ,adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :

a. ZAHAR
Eliminad din alimentatie zaharul,se elimina ,astfel,una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar ,indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina ,sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) ,au ca baza aspartamul ( E 951) ,o substanta chimica daunatoare . Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa ,dar in cantitati moderate . Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba . Alternativa ar fi sarea de mare .

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp ,in special la nivelul tractului gastro - intestinal . Cancerul este hranit de acest mucus .Renuntand la lapte si produsele derivate ,si consumand lapte de soia neindulcit , celulele canceroase "mor" de foame .

c. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp ,si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici , decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice ,hormoni de crestere si paraziti ,ce dauneaza ,in special persoanelor cu cancer .

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc ,grau integral ,seminte ,nuci ,si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite ,inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive ,usor absorbabile ,care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare ,si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi .Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .

e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna ,avand si proprietati anti - canceroase .Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi ,astfel ,eliminate toxinele sau metalele grele . Apa distilata este acida ,deci evitati-o !

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive .Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului ,intra in putrefactie ,si se creste ,astfel ,cantitatea de reziduuri toxice din corp .

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine . Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din peretele celular ,si permit ,astfel , celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar ,cum ar fi : IP6 (inozitolul sau vitamina B9 ,continut de taratele de grau,seminte ,nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.Cele opt plante din reteta originala sunt : ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt. ) , antioxidanti , vitamine ,minerale ,etc.,toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor ,metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave ,nedorite ,si inutile .

15. Cancerul este o boala a mintii ,corpului , si spiritului .Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca . Furia , neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator ,sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului .Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie ,oxigenul ajunge adanc ,la nivel celular . Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase .

ATENTIE

1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic.
Dioxina este o substanta ce provoaca cancer ,in special de san. Este extrem de toxica pentru celulele corpului.Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital , a vorbit ,in cadrul unei emisiuni TV ,despre pericolele care pandesc sanatatea .
A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face . Sa nu se incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de plastic . Este vorba ,mai ales,de mancarea ce contine grasime. Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime , temperaturi mari si plasti elibereaza in mancare dioxina ,care ajunge ,in cele din urma ,in celulele noastre. A recomandat ,in schimb , folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate ,dar fara dioxina .
Hartia nu e daunatoare ,dar nu se stie ce mai contine ea. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica , folosind hartia. Aparitia dioxinei a fost motivul. S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde. Este indicat folosirea unui servet de hartie.

De ce are corpul uman nevoie de acizi grasi esentiali?

Natura stabileşte într-un mod foarte simplu nutrienţii necesari orgasnismului de care acesta are nevoie pentru o funcţionare corectă. De-a lungul miilor de ani de evoluţie genetică în mediul ambiant, organismul şi-a schimbat felul în care absoarbe, metabolizează şi utilizează nutrienţii proveniţi din hrana naturală. Acizii graşi esenţiali sunt nutrienţi foarte importanţi de care organismul are nevoie din mai multe motive. Dr. Joanna Budwig biochimist german, a fost prima care a atras atenţia asupra rolului pe care îl au acizii graşi esenţiali. Ea a fost nominalizată de mai multe ori pentru premiul NOBEL în medicină şi este recunoscută ca nr. 1 în lume în materie de uleiuri şi grăsimi.

Acizii graşi esenţiali sunt elementele constitutive ale grăsimilor. Ei au roluri foarte importante în interiorul organismului, in funcţionarea fiecărui organ important, producerea membranei celulare şi funcţionarea sistemului imunitar. Acizii graşi esenţiali naturali au o încărcătură electrică care schimbă flexibilitatea membranei celulare. Aceste lucru este foarte impotant pentru dezvoltarea celulelor imunitare. Când uleiurile sunt transformate prin hidrogenare, această încărcătură electrică din interiorul acizilor graşi esenţiali se schimbă. Acest lucru provoacă rigidizarea membranei celulare. Există trei acizi graşi esenţiali indispensabili oraganismului. Aceştia sunt: acidul linoleic (de tip omega 6), acidul linoleic N (de tip omega 4) şi acidul linolenic (de tip omega 3). Există, de asemenea, alţi 50 de nutrienţi esenţiali diferiţi de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect şi a rămâne sănătos.
Corpul uman nu poate produce acizi graşi esenţiali; el este dependent de acizii graşi esenţiali pe care îi asimilează din uleiul de peşte sau din cel vegetal, în proporţiile adecvate. Din aceşti acizi graşi esenţiali corpul sintetizează trei tipuri de acizi graşi, care la rândul lor joacă un dublu rol. Ei formează membrana celulară, de care depinde buna funcţionare a celulei.
Cercetările arată că uleiurile hidrogenate formează acizi graşi modificaţi pe care corpul nu îi recunoaşte şi nu ştie ce să facă cu ei. Corpul nu îi sintetizează corect. Dacă organismul nu primeşte acizi graşi esenţiali naturali (adică din uleiuri nehidrogenate) el nu formează celule normale şi sănătoase. În schimb sunt produse nişte celule anormale. În America de Nord, acizii graşi esenţiali de tip Omega 3 lipsesc din dietă de peste 40 de ani. In dieta vestică raportul intre acizii grasi Omega 3 / Omega 6 este in prezent de 1 la 20 in timp ce raportul optim este de 1 la 4.
Acizii graşi esenţiali naturali sunt necesari şi pentru producerea prostaglandinelor. Acestea sunt hormoni necesari schimburilor biochimice intercelulare precum si funcţionarii sistemului imunitar, a celui cardiovascular şi a metabolismului energetic.
Prostaglandinele sunt hormoni cu funcţii anti-inflamatoare şi anti-tumorale.

Scleroza multipla si alimentatia

Scleroza multipla


Cercetatorii cred ca SM este o boala autoimuna. Reactia corpului este de a distruge proteinele straine cu un anticorp. Apoi anticorpii se intorc impotriva propriilor celule. Acesta este un raspuns autoimun. In cazul S.M. raspunsul organismului este de adistruge stratul de mielina al celulei nervoase.
Simptomele S.M. sunt furnicaturi si amorteli ale membrelor, paralizie, tulburari de vedere. Uneori pacientii cu S.M. au probleme de vorbire insotite de dureri.
S.M. apare la populatiile care consuma lapte si produse lactate (ex. Norvegia SUA, Elvetia) fata de eschimosi, bantu, indienii americani, populatiile asiatice care nu consuma lactate. Multi medici au observat legatura dintre S.M. si produsele lactate. Fiecare noua descoperire intareste opinia exprimata. Fiecare reprezinta o noua piesa intr-un puzzle. Norvegia are cel mai crescut consum de lactate din lume. Dr. Ashton F. Embry a analizat zonele geografice si a ajuns la unele concluzii (vezi www.direct-MS.org) El scrie: “In Norvegia S.M. este de 5 ori mai des intalnita in zonele rurale, cu ferme, din interiorul tarii decat in relativa apropiere a coastelor din zonele in care se pescuieste”
Dr. John McDougall M.D. citeaza jurnalul medical britanic “The Lancet”, evidentiind ca o dieta care contine produse lactate este direct legata de dezvoltarea S.M. (The Lancet 1974;2;1061)
Dr. Lusther Sindner este implicat in teste clinice privind S.M. la Texas A&M University College of Medicine. El este patolog si scrie in website-ul sau: “Ar trebui sa fiu prudent si sa limitez consumul de lapte si produse lactate”.
Un studiu international publicat in jurnalul Neuroepidemiology a relevat asocierea dintre consumul de produse lactate si rata crescuta a S.M. (Neuroepidemiology 1992, 11; 30412). Numarul din 1 aprilie 2001 al Journal of Immunology contine un studiu care stabileste legatura intre S.M. si consumul de lactate. S-a stability de mult ca un consum timpuriu de proteine de vita reprezinta o problema pentru diabeticii insulino dependenti. Cercetatorii au stability aceeasi conexiune si pentru S.M.
Numarul din 30 iulie 1992 al New England Journal of Medicine a raportat pentru prima data legatura intre consumul de lactate si raspunsul autoimun in diabet. “Pacientii cu diabet insulino dependent produc anticorpi la proteina din lapte care participa la dezvoltarea disfunctiei insulelor. Luate in ansamblu lor descoperirile noastre sugereaza ca o reactie activa la proteina de vita a pacientilor cu diabet insulino-dependent este o caracteristica a reactiei autoimune.
Octombrie 1996 The Lancet comunica: “anticorpii la beta-caseina din laptele de vita sunt prezenti la mai mult de o treime din pacientii cu diabet insulino dependent si relativ inexistenti la indivizii sanatosi”
14 Decembrie 1996 The Lancet afirma: “Proteina din laptele de vita este unica sub un singur aspect: in tarile industrializate este prima proteina straina care patrunde in intestinal copilului, datorita faptului ca majoritatea alimentelor pentru copii sunt bazate pe laptele de vita. Prima etapa a studiului nostru privind prevenirea diabetului insulino-dependent a stabilit ca expunerea orala la proteinele din lapte in copilarie a generat un dublu raspuns celular si imunitar…. aceasta sugereaza posibila importanta a sistemului imunitar intestinal in patologia diabetului insulino-dependent”.
Pentru a inrtelege in ce fel nutritia joaca un rol critic in scleroza multipla( SM) este esential sa fie cunoscut procesul care sta la baza aparitiei acestei boli. Majoritatea cazurilor de SM sunt datorate autoimunitatii, ceea ce inseamna ca sistemul imunitar al unei persone ataca propriul organism.
In SM , celulele albe ale sistemului imunitar ataca mielina, substanta care acopera celulele nervoase ale nsistemul nervos central.(SNC) Pierderea progresiva a mielinei genereaza o varietate de incapacitati.

Procesul de aparitie a sclerozei multiple
Cercetari extinse au relevant ca sunt trei factori principali care determina sistemul imunitar al unei personae sa atace si sa distruga propria mielina:

1. Predispozitia genetica – se pare ca daca 5% din nord- europeni au aceasta predispozitie genetica, sunt susceptibili sa manifeste SM. Persoane cu alte predispozitii genetice au o rata mult mai mica de aparitie a bolii.
2. Activatori ai sistemului imunitar – Sistemul imunitar este activat de introducerea in organism a proteinelor animale straine. Bolile autoimmune au ca principala cauza proteinele straine care au o structura moleculara asemanatoare proteinelor proprii organismului. De aceea, atunci cand celulele sistemului imunitar sunt activate impotriva acestor proteine straine, ele ataca si proteinele asemanatoare ale propriului organism. In SM, proteinele proprii din mielina sistemului nervos central sunt confundate cu proteinele straine si, in consecinta, atacate de sistemul imunitar.
3. Imunosupresorii – Activarea celulelor sistemului imunitar impotriva proteinelor proprii, pare sa se manifeste la multe personae, mai ales in urma unor infectii. De aceea, sistemul imunitar a dezvoltat un sistem de distrugere a acestui tip de reactie autoimuna, inainte ca ea sa produca daune insemnate. Persoanele cu SM par sa aiba un mecanism imunosupresor deficitar, datorita diferitelor deficiente. Aceasta permite reactiilor autoimune sa iasa de sub control si sa cauzeze distrugeri sistemului nervos central.

Factorii nutritionali joaca un rol important in SM, contribuind atat la deficienta de imunosupresori cat si la acumulare de proteine straine care activeaza sistemul imunitar impotriva sistemunui nervos central.
Iata cheile de folosire a nutritiei pentru controlarea sclerozei multiple:

1. cresterea consumului de nutrienti care ajuta organismul sa controleze reactiile autoimmune.
2. evitarea consumului de alimente care contribuie la aparitia reactiilor autoimune.

Supresori ai reactiilor autoimune- Exista doi nutrienti recunoscuti ca eficienti imunosupresori pentru sistemul nervos central. Acestia sunt vitamina D si acizii grasi esentiali de tip Omega 3. Acesti doi nutrienti nu se gasesc in cantitate suficienta si persoanele cu SM au o mare deficienta. Furnizand organismului in cantitate mare acesti nutrienti, persoanele cu SM il ajuta sa controleze rectiile autoimune.
Cercetarile au aratat ca pentru o functionare optima, organismul are nevoie zilnic de o cantitate de 4000-5000 UI de Vit. D. Principalul furnizor indirect de Vit. D este lumina solara sub razele careia pielea fabrica vit. D. Alimentele au mici cantitati de vit D sintetica dar acestea sunt total insuficiente. O persoana cu SM ar trebui sa ia zilni 4000 UI Vit D naturala. Aceasta cantitate s-a dovedit a fi suficienta si sub nivelul de toxicitate.

Acizii grasi esentiali Omega 3 se gasesc in cantitati necesare in doar cateva alimente. Cele mai bune surse de Omega 3 sunt somonul si macroul. Persoanele cu SM ar trebui sa manance peste de cel putin trei ori pe saptamana. Suplimentarea cu ulei de somon este calea cea mai sigura de a asigura cantitatea necesara de acizi grasi esentiali. O alta posibilitate de suplimentare cu acizi grasi esentiali este consumarea zilnica a unei linguri de ulei din seminte de in.

Legatura intre S.M. si lapte

Dr. in medicina Michael Dosch si echipa sa de cercetatori au determinat ca S.M. si diabetul juvenil (tip 1) sunt mult mai strans legate decat s-a crezut pana acum. Dosch considera consumul de proteine din lactatele de vita un factor de risc in dezvoltarea ambelor boli la persoanele care au aceasta predispozitie genetica.
„Am descoperit ca din punct de vedere imunitar diabetul de tip 1 si S.M. sunt aproape identice; intr-un test specific abia daca se pot distinge cele doua maladii una de cealalta. Am descoperit ca autoimunitatea nu era specifica sistemului organului afectat de boala. Pana acum se credea ca in S.M. autoimunitatea se dezvolta in sistemul nervos central iar in diabet s-ar manifesta doar la nivelul pancreasului. Am descoperit ca ambele tesuturi sunt atinse in fiecare din cele doua boli” Journal of Imunology, Aprilie 2001.

ADN-ul este influentat de ganduri si cuvinte

Revolutie in genetica
publicat la 7 Aprilie 2006 de Marian Apostol (AIM)

Stiinta si spiritualitate: ADN-ul este influentat de cuvinte
Cele mai recente cercetari rusesti explica fenomene ca intuitie, clarviziune, vindecari miraculoase spontane, autovindecari, influenta mentalului asupra climei, etc. Grazyna Fosar si Franz Bludorf arata ca ADN-ul poate fi influentat si re-programat prin cuvinte si anumite frecvente. Aceste descoperiri deschid calea unui nou tip de medicina in care ADN-ul poate fi re-programat folosind cuvintele si anumite frecvente, deci fara a-l sectiona si inlocui anumite gene. Chirurgia genetica are un concurent redutabil! Doar 10 % din ADN-ul uman este folosit pentru a fabrica proteine. Doar aceasta mica parte face obiectul cercetarilor occidentale deja cunoscute si popularizate. Restul de 90 % este considerat "material de balast", adica fara importanta. Cu toate acestea, cercetatorii rusi convinsi ca natura nu este deloc risipitoare, s-au alaturat unor lingvisti si geneticieni hotarati sa descopere adevaratul rol al celei mai mari parti din adenomul uman. Rezultatele si concluziile acestor cercetari sunt revolutionare!

Cuvintele care vindeca
Conform acestora, ADN-ul uman nu este doar responsabil pentru construirea corpului nostru, dar serveste si ca depozit de informatii si cale de comunicare. Adica un fel de Internet. Lingvistii rusi au descoperit ca intregul cod genetic, indeosebi partea de 90 % declarata inutila de occidentali, respecta aceleasi reguli folosite in toate limbile umane. Astfel, ei au comparat regulile sintactice (modul in care cuvintele formeaza fraze si propozitii), semantice (studiul intelesurilor intr-un anumit limbaj) si cele gramaticale de baza. Astfel, au descoperit ca moleculele alcaline din ADN respecta regulile gramaticale obisnuite folosite in toate limbajele umane. Cu alte cuvinte, limbajele umane nu au aparut "la intamplare", ci sunt rezultatul ADN-ului. Biofizicianul si biologul rus Piotr Gariaev si colegii sai au explorat si comportamentul vibrational al ADN-ului, adica efectul anumitor frecvente asupra acestuia. Concluzia este stupefianta: cromozomii vii functioneaza exact ca si computere holografice/solitonice folosind radiatie laser generata endogen chiar in interiorul ADN-ului! Cu alte cuvinte, ei au reusit sa moduleze anumite modele vibratorii pe o raza laser cu care au influentat ADN-ul si informatia genetica. Si din moment ce structura ADN-ului este aceeasi cu cea a limbajului uman, se pot folosi cuvinte si propozitii in mod direct pentru a influenta ADN-ul, nefiind nevoie de nici-o decodificare. Acest lucru s-a demonstrat experimental! ADN-ul viu (din tesuturi, nu "in vitro") reactioneaza prompt la raze laser modulate prin cuvinte si propozitii, dar chiar si la unde radio, daca se folosesc frecventele corespunzatoare. In acest fel se explica stiintific de ce afirmatiile, antrenamentul autogen, hipnoza si gandirea pozitiva pot avea efecte atat de puternice asupra omului. Este deci normal si natural ca ADN-ul sa reactioneze la limbaj. In timp ce cercetatorii occidentali extrag "chirurgical" anumite gene din lantul ADN si le introduc in alta parte pentru a face experimentari, rusii au lucrat entuziasti la dispozitive care le permit sa influenteze metabolismul celular prin frecvente radio si luminoase corespunzatoare si astfel sa repare anumite defecte genetice. Grupul de cercetatori al lui Gariaev a reusit sa demonstreze ca, folosind aceasta metoda, pot fi reparati cromozomii afectati de razele X. Mai mult, ei au "capturat" modele informationale dintr-un ADN si le-au transmis altuia, in acest fel re-programand celulele pentru un alt genom. Astfel, au transformat embrioni de broasca in embrioni de salamandra, doar prin transmiterea modelului informational corespunzator! In acest fel, intreaga informatie a fost transmisa fara nici-un efect secundar de tipul celor intalnite in practicile occidentale. Aceasta reprezinta una dintre cele mai mari revolutii in stiinta medicala, care va duce cu siguranta la transformari uluitoare! Rezultatele spectaculoase au fost obtinute doar prin folosirea vibratiilor si a limbajului in locul tehnicilor oarecum "barbare" de chirurgie moleculara. Aceste experimente arata imensul potential al geneticii vibrationale care are evident o mai mare influenta in formarea organismelor fata de procesele biochimice ale secventelor alcaline din ADN (partea de doar 10 % din total). Invatatorii spirituali si esoterici cunosteau de mii de ani faptul ca acest corp uman este programabil prin limbaj, cuvinte si prin gand. Acum s-a demonstrat si explicat stiintific acest lucru. Desigur, frecventa folosita trebuie sa fie cea corespunzatoare. Si de aceea nu oricine are succes totdeauna sau nu obtine rezultate de aceeasi anvergura. Omul trebuie sa "lucreze" asupra proceselor interioare si sa obtina o anumita maturitate spirituala pentru a putea stabili o comunicare directa si constienta cu ADN-ul. Cercetatorii rusi lucreaza la un dispozitiv care va asigura succesul cu conditia folosirii frecventei corecte. Fiecare face propria revolutie interioara Insa un om cu o constiinta spirituala inalta nu are nevoie de nici-un fel de dispozitiv! El nu depinde de vreun aparat pentru a-si reprograma ADN-ul. Fiecare dintre noi putem sa realizam acestea, iar stiinta confirma! Cercetatorii rusi au descoperit ca ADN-ul uman creeaza tipare morfologice in vid, si produce asa-numitele "gauri de vierme" magnetice. Acestea sunt echivalentele microscopice ale celebrelor "poduri" Einstein-Rosen care se gasesc in apropierea gaurilor negre cosmice si care fac legatura intre doua puncte foarte indepartate, un fel de scurtatura. Acestea sunt ca niste tunele avand capetele in diverse zone din cosmos prin care informatia poate fi transmisa in afara legilor spatiului si timpului. ADN-ul atrage astfel de informatii din macrocosmos si le transmite constiintei noastre. Este ca un rezonator multiplu, ca un aparat de radio capabil sa receptioneze mai multe posturi diferite, in functie de frecventa pe care acestea emit. Acest proces de hipercomunicare este extrem de eficient intr-o stare de relaxare profunda. Stresul, grijile sau un mental hiperactiv obstructioneaza acest proces si informatiile primite sunt distorsionate si inutile. Natura foloseste acest fel de hipercomunicatie de milioane de ani. Omul modern cunoaste doar o mica parte sub numele de intuitie. Un exemplu din natura: in cadrul unui musuroi de furnici, daca regina este separata spatial de colonie, furnicile continua sa construiasca musuroiul conform planului initial. Daca insa regina este omorata, intreaga activitate din colonie se opreste. Nici-o furnica nu stie ce sa mai faca. Se pare ca regina transmite furnicilor ce si cum sa faca, prin intermediul constiintei de grup, iar furnicile o asculta orbeste, ca si cum nu ar avea constiinta proprie. Omul experimenteaza acest fel de hipercomunicare atunci cand are o intuitie sau o inspiratie. Timp de mai multe zeci de luni, un barbat de 42 de ani visa noaptea ca este conectat la un sistem de informatii de tip CD-ROM. In acest mod, cunostinte verificabile, din domenii foarte diverse, i-au fost transmise, iar el le verifica dimineata. O adevarata cascada de informatii - ca o enciclopedie! Marea majoritate a lor erau din afara sferei sale personale de cunoastere si atingeau detalii tehnice despre care el nu stia nimic.

Efectul de ADN fantoma
Acest fel de hipercomunicare genereaza efecte spectaculoase, atat in ADN, cat si in fiinta umana. Cercetatorii rusi au iradiat o mostra de ADN cu lumina laser, iar pe ecranul aparatului a aparut modelul de unda care era de asteptat. Atunci cand ei au scos mostra de ADN, forma de unda nu a disparut, ci a continuat sa existe! Mai multe experimente de acest fel au aratat ca forma de unda este totusi generata de mostra indepartata, al carei camp energetic ramane. Acest efect a fost numit efectul "ADN fantoma". "Gauri de vierme" microscopice Se afirma ca energia din afara spatiului si timpului obisnuit continua sa "curga" prin "gaurile de vierme" activate, chiar si dupa ce ADN-ul este indepartat din experiment. Efectul secundar observat este acela ca si in jurul fiintelor umane capabile de hipercomunicare s-au detectat astfel de campuri electromagnetice inexplicabile. Dispozitive electronice ca CD playere sau similare pot sa inceteze sa functioneze timp de cateva ore. Pe masura ce campul electromagnetic incepe sa dispara, aceste dispozitive revin la o functionare normala. Multi vinedecatori si terapeuti cunosc aceste efecte de mult timp. Cu cat atmosfera este mai incarcata iar energia este mai mare, cu atat sansele ca aparatul de inregistrat sa se opreasca devin mai mari. Iar butonarea aparatului nu-l va repune in functiune decat dupa cateva ore, timp in care energia a disparut. In cartea lor "Vernetzte Intelligenz" (Inteligenta Conectata), Grazyna Gosar si Franz Bludorf explica aceste fenomene foarte clar si precis. Ei citeaza surse care afirma ca in trecut, umanitatea era conectata foarte strans, la fel ca si celelalte forme de viata, la constiinta de grup si actiona ca un grup. Insa, pentru a experimenta si modul individual de constiinta, oamenii au trebuit sa uite de hipercomunicare, aproape in totalitate.Constiinta de grup superioara In acest moment, la nivel de umanitate, constiinta individuala este relativ stabila, si se poate creea o noua forma de constiinta de grup, cu adevarat superioara, in care putem sa avem acces la intreaga informatie prin intermediul rezonatorului biologic prezent in fiecare celula din corpul nostru - ADN-ul - fara sa fim fortati sau manipulati de la distanta in ceea ce priveste informatia in sine. Ca si in internet, ADN-ul nostru poate sa transmita propriile informatii in aceasta vasta retea care este VIATA, poate sa primeasca informatii din aceasta retea si poate chiar sa stabileasca contacte directe cu alti participanti din retea. Vindecarile miraculoase de la distanta, telepatia, clarviziunea, pot fi astfel explicate cu usurinta si in mod natural. De exemplu, unele animale de casa cunosc dinainte cand se vor intoarce acasa stapanii lor. Acest lucru poate fi interpretat prin prisma hipercomunicarii si a constiintei de grup. Orice constiinta colectiva nu poate fi folosita la nesfarsit fara o constiinta individuala. Altfel, ne-am intoarce la o stare primitiva in care instinctul de turma ar putea fi extrem de usor de manipulat. Hipercomunicarea in acest moment inseamna ceva cu totul diferit: cercetatorii spun ca daca oamenii (care dispun de o constiinta individuala) isi vor regasi accesul la constiinta de grup, vor avea atunci puteri de creatie supraumane cu care vor putea sa modeleze intreaga viata de pe planeta. Cert este ca umanitatea se indreapta evident spre o astfel de constiinta de grup superioara. Se estimeaza ca 50 % din copiii care se nasc acum vor avea mari probleme la scoala. Ei sunt cunoscuti sub numele de "copii indigo" datorita aurei lor de aceasta culoare care indica o inalta constiinta si o puritate exemplara. In acelasi timp, se nasc din ce in ce mai multi copii cu puteri de clarviziune (conform cartii "Copii indigo din China" de Paul Dong). Acesti copii ne invata pe noi, adultii, ce inseamna constiinta de grup superioara, prin exemplul personal. De exemplu, clima nu poate fi influentata de un singur om, de regula. Insa poate fi influentata de o constiinta de grup - nimic nou pentru unele triburi care aduc ploaia prin dansurile lor. Vremea este puternic influentata de frecventele proprii de rezonanta ale Pamantului, asa-numitele frecvente Schumann. Dar acestea sun exact aceleasi frecvente care sunt produse in creierul nostru, iar atunci cand mai multi oameni actioneaza in sincronicitate, la unison, se formeaza un efect similar luminii laser - acela de manifestare "in aceeasi faza". Astfel se explica in termeni stiintifici cum se poate influenta vremea! Cercetatorii constiintei de grup au formulat teoria "Civilizatiei de tip I". O umanitate care a trecut la stadiul constiintei de grup superioare nu ar avea nici probleme de mediu, si nici lipsa de energie. Pentru ca ar avea un control natural si firesc asupra tuturor energiilor si proceselor de pe intreaga planeta. Aceasta include si un control asupra eventualelor catastrofe! Iar o Civilizatie de tipul II ar putea avea control asupra energiilor din intreaga lor galaxie. Constiinta de grup superioara creeaza ordine Si acum, o adevarata "bomba": atunci cand un numar foarte mare de oameni se concentreaza asupra unui acelasi scop (de exemplu un meci de fotbal, sarbatoarea Craciunului sau alte evenimente similare ca anvergura), s-a demonstrat experimental ca generatoarele de numere aleatoare incep sa ofere numere ordonate, in loc de numere aleatoare. Cu alte cuvinte, o constiinta de grup superioara (ordonata) creeaza ordine in intreg mediul! Experimente din mediul universitar au demonstrat ca lumea fizica si lumea mentala sunt conectate si interdependente! Pentru mai multe detalii asupra rezultatelor proiectului, vizitati http://noosphere.princeton.edu/fristwall2.html ADN-ul este acum privit si ca un superconductor organic ce functioneaza la temperatura normala a corpului, spre deosebire de superconductoarele artificiale care necesita temperaturi foarte joase, intre -200 si -400 grade Celsius. Toate superconductoarele sunt capabile sa stocheze lumina, si deci, informatie. Si in acest mod se poate explica cum de ADN-ul poate stoca si transmite informatie atat de bine. In ceea ce priveste asa-numitele "gauri de vierme" (wormhole), acestea sunt, in mod normal, foarte instabile si dispar in numai o fractiune de secunda. In anumite conditii, astfel de "gauri de vierme" se pot organiza de la sine formand zone de vid in care, de exemplu, gravitatea se poate transforma in electricitate. Astfel de zone de vid sunt ca niste mingii radiante de gaz ionizat care dispun de o energie imensa. Puterea constiintei Esista anumite zone din Rusia unde astfel de mingii radiante apar foarte des. Rusii au inceput programe masive de cercetare care au condus la cateva concluzii uimitoare. Foarte multi oameni cunosc aceste zone de vid sub forma unor mingii stralucitoare care apar pe cer. Privesc atent la ele si se intreaba ce ar putea fi. Odata am gandit : "Salut! Daca sunteti OZN-uti, zburati in triunghi". Si, dintr-o data, sferele au format un triunghi. Cu alta ocazie, le-am spus ca sa accelereze de la zero la viteza infinita, si asa au facut. Evident, am crezut ca sunt OZN-uri. Prietenoase, din moment ce au facut ce le-am rugat eu, ca sa-mi faca pe plac. Acum, rusii au gasit in acele zone unde apar sferele luminoase, ca aceste mingii pot fi ghidate prin gand. Pentru ca s-au detectat frecvente foarte joase in jurul acestor sfere, frecvente similare cu cele produse de creierul nostru. Din cauza acestei similitudini, sferele reactioneaza la gandurile noastre! Trebuie sa va avertizez ca nu este o idee prea buna sa sari pe una dintre aceste mingii care este asezata pe sol. Pentru ca energia pe care o detine este asa de mare incat ar putea sa ne provoace mutatii genetice... Sau ar putea sa nu. Pentru ca, spre exemplu, se stie ca multi invatatori spirituali produc astfel de sfere vizibile de energie atunci cand se afla in stari adanci de meditatie, declansand astfel stari placute si inaltatoare spiritual. Este deja celebru cazului unui invatator spiritual care medita pe scaunul lui, iar cand cineva a vrut sa-l fotografieze, in poza nu se vedea decat un nor alb-stralucitor, ca o ceata. Pur si simplu, acest fel de fenomene trebuie sa fie in legatura cu gravitatia si anti-gravitatia, cu acele "gauri de vierme" care sunt stabilizate prin gand, si cu hipercomunicatia, adica o legatura cu energii din afara structurii noastre spatio-temporale obisnuite. Generatiile anterioare, care au avut astfel de experiente de contact prin hipercomunicare si sfere luminoase, le numeau experiente cu ingeri. Desi multe din aceste interactiuni se crede ca au fost doar transferuri de energie spirituala dinspre acele sfere inspre om, asta nu inseamna ca nu exista ingeri! Stiinta oficiala cunoaste deja zone de pe aceasta planeta cu anomalie gravitationala (care contribuie la formarea unor astfel de sfere luminoase de vid). Pana acum devierea gravitationala era de sub 1 % din valoarea totala a campului. Recent, s-au descoperit alte zone care au o anomalie gravitationala de 3 - 4 %. Unul din aceste locuri este Rocca di Papa, la sud de Roma (pentru localizarea exacta, consultati cartea "Vernetzte Intelligenz"). Acolo, diverse obiecte de felurite forme, de la sfere pana la autobuze (da, nu e greseala tipografica), se inalta spre cer.

O alta abordare in medicina- German New Medicine

Pe 18 August 1978, Dr. Ryke Geerd Hamer, M.D., la vremea aceea internist sef la clinica oncoligica a Universitatii din Munchen, Germania, a primit vestea socanta ca fiul sau Dirk a fost impuscat. Dirk a murit in Decembrie 1978 si cateva luni mai tarziu Dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular. Din moment ce nu fusese niciodata grav bolnav, a suspectat imediat ca dezvoltarea cancerului sau, poate avea legatura directa cu tragica pierdere a fiului sau. Moartea lui Dirk si propria sa experienta cu cancerul l-a facut pe Dr. Hamer sa investigheze istoricul pacientilor sai de cancer. A aflat foarte curand ca, la fel ca el, toti au trecut prin experiente extrem de stresante inaintea dezvoltarii si instalarii bolii. Observarea conexiunii dintre minte si organism nu a fost surprinzatoare. Numeroase studii aratasera deja ca, cancerul si alte bolii sunt foarte des precedate de un eveniment traumatizant. Dar Dr. Hamer a dus cercetarile sale cu un pas mai departe. Urmarind ipoteza ca toate evenimentele din organism sunt controlate de creier, a analizat tomografiile pacientilor sai si le-a comparat cu istoricul lor medical. Dr. Hamer a descoperit ca orice boala, nu numai cancerul, este controlata de o zona din creier ce ii corespunde in mod specific si este legata in mod particular cu un conflict soc perfect identificabil. Rezultatul cercetarilor sale se constituie intr-o diagrama stiintifica ce ilustreaza legatura biologica dintre psihic si creier si corelatia cu organele si tesuturile intregului organism uman (varianta engleza a “Diagramei stiintifice a GNM” este in lucru).
Dr. Hamer a denumit descoperirile sale “Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicine”, datorita faptului ca aceste legi biologice valabile in cazul oricarui pacient, ofera o perspectiva cu totul noua asupra intelegerii cauzei, a dezvoltarii si a procesului natural de vindecare a bolii. (Ca raspuns la numarul crescator al interpretarilor gresite a descoperirilor sale si pentru a pastra integritatea si autenticitatea muncii sale stiintifice, Dr. Hamer si-a protejat in mod legal materialele de cercetare sub numele de German New Medicine® (GNM). Termenul “New Medicine” nu poate fi folosit nicaieri la nivel international).
In 1981, Dr. Hamer a prezentat rezultatele descoperirilor sale Facultatii de Medicina a Universitatii din Tübingen sub forma unei teze post-doctorat. Totusi, pana astazi, Universitatea a refuzat sa testeze cercetarile Dr. Hamer in ciuda obligativitatii legale de a o face. Acesta este un caz fara precedent in istoria universitara. In mod similar, medicina oficiala a refuzat sa aprobe descoperirile sale in ciuda a 30 de verificari stiintifice diferite facute atat de medici independenti cat si de asociatii profesionale.
La scurt timp dupa ce Dr. Hamer si-a prezentat teza, i-a fost adresat un ultimatum de a renunta la descoperirile sale stiintifice sau i se va refuza reinnoirea contractul sau la Clinica Universitara. In 1986, desi munca sa nu a fost niciodata pusa la indoiala sau dezaprobata, doctorului Hamer i-a fost ridicata licenta medicala pe motive ca a refuzat sa se conformeze principiilor medicinei standard.Cu toate acestea era hotarat sa-si continue munca si in 1987 a reusit sa-si extinda descoperirile practic catre orice boala cunoscuta de medicina.
Dr. Hamer a fost persecutat si hartuit timp de 25 ani, in special de catre autoritatile germane si de catre cele fraceze. Din 1997, Dr. Hamer locuieste in exil in Spania, unde isi continua cercetarile si continua sa se lupte pentru recunoasterea oficiala a “New Medicine”. Insa din moment ce Facultatea de Medicina a Universitatii din Tübingen isi mentine tactica de amanare, pacientilor din intreaga lume le este refuzat dreptul de a beneficia de descoperirile revolutionare ale Dr. Hamer.

ORIGINEA BOLILOR ESTE IN CREIER
Dr. Hamer a stabilit ca „orice boala este cauzata de un soc emotional care surprinde individul total nepregatit” (Prima Lege Biologica). In onoarea fiului sau , Dr. Hamer a denumit acest incident stresant: Dirk Hamer Syndrome sau DHS. Psihologic vorbind, DHS este un incident foarte personal conditionat si determinat de experientele noastre trecute, de vulnerabilitati, de perceptiile personale, de valorile si credintele personale. Cu toate acestea, DHS nu este doar un conflict emotional ci biologic care trebuie inteles in contextul evolutiei noastre personale. Animalele experimenteaza aceste socuri biologice in urma pierderii bruste a cuibului sau teritoriului, a pierderii unui pui, a separarii de partener sau de grup, a unei amenintari nesteptate, a unei perioade de nemancare sau a unei amenintari de moarte.
Un barbat de exemplu, poate suferi un soc conflictual de „pierdere a teritoriului” cand isi pierde casa sau locul de munca pe neasteptate; pentru o femeie un soc conflictual „in camin” poate fi o grija pentru binele unuia dintre membrii familiei; un soc conflictual de tipul „abandonului” poate fi declansat de un divort neprevazut sau de o spitalizare de urgenta; copii sufera deseori un soc conflictual „de separare” cand mama se decide sa se intoarca la munca sau cand se despart parintii.
Analizand mii de tomografii (CT) in relatie cu istoricul pacientului, Dr. Hamer a descoperit ca atunci cand are loc DHS, socul impacteaza o zona specifica, predeterminata din creier, cauzand o leziune care este vizibila pe tomografie ca un set clar de inele concentrice (In 1989, Siemens, producatorul german de aparate tomografice, a confirmat ca aceste inele nu provin de la o proasta functionare a aparaturii). Dupa impact, celulele cerebrale transmit socul impactului organului corespondent care, la randul lui raspunde cu o alterare specifica ce poate fi anticipata. Motivul pentru care diferitele conflicte sunt legate indisolubil de anumite zone ale creierului este acela ca de-a lungul evolutiei noastre, fiecare parte a creierului a fost programata sa raspunda instantaneu la posibile conflicte sau amenintari. In timp ce „vechiul creier” (cerebelul, zona amigdaliana) este programat cu instuctiuni de baza legate de supravietuire care corespund respiratiei, hranirii sau reproducerii, „noul creier” (creierul mare) este codat cu teme mult mai avansate precum cele legate de conflictele teritoriale, conflictele de separare, conflictele de identitate si cele legate de auto apreciere, increderea si respectul de sine.
Cercetarile medicale ale Dr. Hamer sunt strans legate de embriologie pentru ca indiferent de felul in care organul raspunde unui conflict, fie prin dezvoltarea unei tumori, prin deteriorarea tesutului sau prin dereglarea functionarii, toate acestea sunt determinate de stratul embrionic al germenului din care provin atat organul cat si tesutul cerebral corespondent (A treia Lege Biologica).

GNM “Ontogenetic System of Tumors” ilustreza ca organele controlate de „vechiul creier” which derive from the endoderm or the “old-brain”-mesoderm, precum plamanii, ficatul, colonul, prostata, uterul, pielea corium skin, pleura, peritoneul, pericardul, glandele mamare, etc., genereaza intotdeauna proliferare celulara imediat ce conflictul corespondent are loc la nivelul creierului.
Tumorile acestor organe se dezvolta exclusiv pe durata fazei active a conflictului (initiata de DHS).
Sa luam exemplul cancerului de plaman: conflictul biologic asociat cu cancerul de plaman este un soc de tipul „frica de moarte”, deoarece in termeni biologici panica de moarte este echivalenta cu incapacitatea de a respira. Odata cu socul datorat fricii de moarte, celulele pulmonare alveolare, care regleaza respiratia incep instantaneu sa se multiplice, formind o tumoare pulmonara. Contrar parerilor conventionale, aceasta multiplicare a celulelor pulmonare nu este un proces fara rost ci serveste unui scop biologic foarte bine definit si anume, sa creasca capacitatea pulmonara optimizand astfel sansele de supravietuire ale organismului. Analizele tomografiilor, intreprinse de Dr. Hamer demonstreaza ca fiecare persoana cu cancer de plaman prezinta o configuratie clara de tip inele concentrice in zona corespondenta din creier si ca fiecare pacient a suferit un soc conflictual emotional total neasteptat de tipul „frica de moarte” inaintea declansarii cancerului. In majoritatea cazurilor teama de moarte a fost declansata de socul unui diagnostic de cancer ce a fost resimtit ca o sentinta la moarte.
Cancerul de san, potrivit cercetarilor Dr. Hamer, este rezultatul grijilor provocate de un conflict de tipul “mama-copil” sau “probleme cu partnerul”. Aceste tipuri de conflicte impacteaza intotdeauna “vechiul creier” in zona care controleaza glandele producatoare de lapte. O femeie poate suferi un conflict de tipul „mama-copil” facandu-si foarte multe griji atunci cand copilul ei este ranit sau se imbolnaveste grav foarte brusc. Pe durata fazei de stres cat conflictul este activ, celulele glandei mamare continua sa se multiplice formand o tumora. Scopul biologic al proliferarii celulare este acela de a mari capacitatea de lactatie pentru copilul suferind, grabind astfel procesul de vindecare al acestuia. Fiecare femeie si fiecare femela din lumea animala se naste cu acest program de raspuns biologic pentru crestere si dezvoltare. Numeroasele studii ale Dr. Hamer arata ca femeile, chiar si atunci cand nu alapteaza dezvolta tumori ale glandelor mamare din cauza grjilor obsesive pentru binele celor dragi (a copilului care are probleme, a unui parinte bolnav sau de grija unui prieten cu probleme).
Ceea ce a fost spus despre cancerul de plaman sau de san este valabil pentru orice alt tip de cancer ce isi are originea in „vechiul creier”. Fiecare tip de cancer este declansat de un conflict soc specific care activeza un „program biologic precis” (A Cincea Lege Biologica) ce permite organsimului sa depaseasca obisnuintele functionarii zilnice si sa se confrunte fizic cu situatia urgenta. Pentru fiecare tip de conflict exista o zona cerebrala specifica de unde acest program de urgenta este coordonat.
In vreme ce organele controlate de „vechiul creier” dezvolta tumori pe durata fazei active a conflictului soc, situatia este opusa in cazul organelor controlate de „noul creier”. Toate organele si tesuturile ce corespund si sunt coordonate de „noul creier” (ovarele, testiculele, oasele, nodulii limfatici, epiderma, mucoasa colului uterin, bronhiile, vasele coronariene, canalele de alaptare, etc.) isi au originea in ectoderm sau mesoderm-ul “noului creier”. In momentul producerii conflictului soc tesuturile organelor corespondente acestei zone a creierului raspund prin degenerare celulara. Necrozarea ovarelor sau a testiculelor, osteoporoza, cancerul osos sau ulcerul stomacal, de exemplu, sunt situatii care apar doar atunci cand persoana se afla intr-o stare emotionala de stres relationata cu conflictele soc corespondente. Asa cum este de asteptat distrugerile tesuturilor respective au o semnificatie biologica precisa.
Sa luam exemplul tesuturilor canalelor de lactatie. Ele se dezvolta mult mai tarziu decat glanda mamara, acest tesut fiind controlat de o zona mai tanara a creierului, cortexul cerebral. Conflictul biologic ce corespunde tesutului canalelor de lactatie este unul de tip „conflict de separare”, rezultat al unei experiente de tipul „copilul meu (sau partenerul meu) mi-a fost luat de la san”. O femela din lumea animala sufera un astfel de conflict atunci cand puiul ei se pierde sau este omorat. Ca un reflex natural la acest conflict soc tesutul canalelor de lactatie incepe sa ulcereze. Scopul acestei reactii este marirea diametrului canalelor de lactatie atfel incat laptele nefolosit sa se poata drena mai usor si sa nu se congestioneze in interiorul sanului.Creierul fiecarei femei este programat cu acest gen de reactie raspuns biologic. Din moment ce sanul femeii este asociat, biologic vorbind, cu grija si hranirea, femeile sufera un conflict soc datorat separarii bruste de o persoana iubita. Pe durata fazei active a conflictului soc nu exista practic nici un simptom, cu exceptia unor ocazionale puseuri usoare in interiorul sanului.

CELE DOUA FAZE A ORICAREI BOLI
Dr. Hamer a descoperit de asemenea ca orice conflict si orice boala are si o rezolvare, desfasurarea oricei boli are loc in doua faze. (A Doua Lege Biologica). In timpul primei faze, a conflictului activ (si anume cat acesta exista) intregul organsim este orientat catre a face fata conflictului. In timp ce la nivel fizic dereglari celulare specifice au loc, psihicul si sistemul nervos vegetativ autonom se confrunta de asemenea cu situatii neasteptate. Comutata intr-o faza de stres (sympathicotonia), mintea devine total preocupata de continutul conflictului. Tulburari ale somnului si lipsa apetitului sunt simptome specifice. Biologic vorbind, acest lucru este vital, deoarece focalizarea atentiei asupra conflictului si orele de activitate in plus constituie conditiile propice pentru rezolvarea conflictului. Faza activa a conflictului este denumita si „faza rece”. Deoarece pe perioada stresului se produce constrictia vaselor de sange, simptomele specifice ale activitatii conflictuale sunt extremitatile reci (in special mainile), tremurul si transpiratia rece. Intensitatea simptomelor depinde in mod natural de intesitatea si impactul socului conflictual. Daca o persoana ramane in aceasta stare prea mult timp urmarile pot fi fatale.
Dr. Hamer a demonstrat fara nici o indoiala ca organismul nu poate muri niciodata de cancer, in sine. O persoana poate muri ca rezultat al complicatiilor mecanice produse de tumori, de exemplu, blocarea unui organ vital precum colonul sau bila, dar in nici un caz celulele canceroase in sine, nu pot provoca moartea. In German New Medicine distinctia dintre cancerul malign sau benign nu are nici o valoare. Termenul “malign” este o constructie artificiala (la fel ca marcarii tumorali) care pur si simplu indica o activitate de reproducere celulara care a depasit o anumita limita complet arbitrara.
Daca o persoana moare pe durata fazei initiale active a conflictului, este de obicei datorita pierderii de energie, a slabirii exagerate, a lipsei de somn si a epuizarii mentale si emotionale. De cele mai multe ori este vorba de impactul emotional devastator al unui diagnostic sau a unei prognoze negative, de genul „Mai ai doar sase luni de trait!”, impact ce arunca pacientii de cancer si pe cei apropiati lor intr-o stare de disperare. Cu foarte mica speranta sau chiar deloc, sunt deprivati de forta lor vitala, isi consuma inutil energia si eventual mor in urma unui proces agonizant pentru pacientii de cancer pe care tratamentele conventionale de cancer nu fac decat sa il accelereze.
Daca pacientul nu a facut nici un tratament conventional de cancer (in special chimioterapie sau radioterapie), GNM are o rata de succes de 95 pana la 98 %. Ironic, aceste statistici ale succeslor remarcabile ale Dr. Hamer au fost date chiar de autoritati. Cand Dr. Hamer a fost arestat in 1997 pentru acordarea de sfaturi medicale fara a avea licenta medicala pentru trei persoane, politia a confiscat fisele pacientilor sai si le-a analizat. Un procuror public a fost nevoit sa recunoasca in timpul procesului, ca dupa 5 ani, 6000 din 6500 de pacienti cu cancer in faza terminala erau inca in viata. In cazul tratementelor conventionale cifra aceasta este inversa. Conform declaratiilor epidemiologului si biostatisticianului Dr. Ulrich Abel (Germania), “Succesul majoritatii chimioterapiilor este jalnic... nu exista nici o dovada stiintifica referitoare la abilitatea de a extinde in mod apreciabil viata pacientilor care sufera de cele mai comune forme de cancer organic…Chimioterapiile pentru cancerele maligne prea avansate pentru operatie, care reprezinta 80% din totalul cancerelor, reprezinta un scientific wasteland.” (Lancet 1991).

CORPUL SE VINDECA SINGUR
Rezolvarea conflictului generat de semnalele initiale reprezinta inceperea fazei a doua a programului biologic. Emotiile si organismul nostru se comuta imediat in modul de reparare, programul de vindecare fiind asistat in mod direct de sistemul nervos vegetativ. Pe perioada fazei de vindecare apetitul revine, dar suntem foarte obositi (putem chiar sa nu avem puterea de a ne ridica din pat). Odihna si furnizarea tuturor nutrientilor necesari organismului sunt esentiale pe perioada de vindecare. A doua faza este denumita “faza calda” si in aceasta perioada, vasele de sange se maresc, incalzind extremitatile si pielea.
Odata cu rezolvarea conflictului se produce o schimbare la nivelul organelor, proliferarea celulara (“vechiul creier”- controlul cresterii tumorale) si distrugerea celulara (“creierul nou”- controlul degradarii tesuturilor) se opresc imediat si procesul de reparare specific este declansat. O zona care s-a necrozat sau a prezentat ulceratii in timpul fazei active a conflictului este acum regenerata si refacuta cu celule noi. Acest proces este acompaniat de regula de inflamatii potential dureroase cauzate de edeme care protejeaza tesutul pe durata vindecarii. Alte simptome tipice regenerarii sunt: hipersensibilitate, mancarimi, spasme (daca tesuturile musculare sunt implicate) si inflamatii. Exemple de “boli”care apar doar in procesele de vindecare sunt: diferite probleme de piele, hemoroizi, laringita, brosita, artrita, ateroscleroza, disfunctii ale rinichilor si vezicii urinare, anumite boli ale ficatului si infectii (vezi mai jos).
Bazandu-se pe observarea multiplicarii celulare (mitoza) si pe distinctia standard dintre tumoare “benigna” si “maligna”, medicina conventionala interpreteaza procesul natural de producere celulara a tesutului care se vindeca drept “tumoare maligna”. In GNM distingem la fel doua tipuri de tumori. Dar tumorile nu sunt impartite in „bune” sau „rele” ci mai degraba sunt clasificate dupa tipul de tesut si zona cerebrala din care provin si de unde sunt controlate. Exista acele tumori care se dezvolta in mod exclusiv in faza activa a conflictului soc (tumorile pulmonare, tumorile de colon, tumorile la ficat, tumorile uterului, tumorile la prostata, etc.) si cele care apar in timpul procesului natural de vindecare.
In felul in care “creierul vechi” controleaza cancerul, cresterea tumorala nu este nici accidentala si nici fara sens din moment ce proliferarea celulara se opreste de indata ce tesutul este reparat. Cancerul testicular, cancerul ovarian, limfomul, limfomul non-Hodgkin, diferitele tipuri de sarcom, carcinomul bronhial si laringial si cancerul cervical, toate sunt de natura curativa si fenomene exclusive ale fazei de vindecare. Cu conditia ca procesul de vindecare sa nu fie intrerupt de medicamente sau de o revenire a conflictului soc, aceste tumori dispar pana la urma pana la sfarsitul procesului de vindecare.
Al doilea tip de cancer mamar, “carcinom in situ” (DCIS), intra de asemenea in aceasta categorie. In timp ce un cancer de san este un indicator ca femeia este in faza activa a conflictului de tip „grija”, un „cancer in situ” este un semn pozitiv ca problema asociata „conflictului de separare” a fost rezolvata. O femeie nu face un cancer de san fara motiv! Asa cum nici faptul ca el se dezvolta exact in sanul stang nu este o coincidenta.

IMPORTANTA LATERALITATII NOASTRE BIOLOGICE
Dr. Hamer a descoperit ca lateralitatea determina daca o boala precum este cancerul, se dezvolta in partea stanga sau dreapta a organsimului. Aceasta este regula: o persoana dreptace raspunde unui conflict cu mama sa sau cu copilul cu partea stanga a organismului, si cu partea dreapta la un conflict cu tatal sau partenerul, fratii, rudele, prietenii, colegii, etc. Pentru stangaci este invers. Exista intotdeauna o relatie inversa intre creier si organsim pentru ca fiecare emisfera a creierului (mai putin partea amigdaliana) este in relatie directa cu partea opusa a corpului. Cel mai simplu mod de a descoperi lateralitatea noastra biologica este sa batem din palme. Palma care este deasupra indica daca suntem stangaci sau dreptaci. Astfel, un cancer in sanul drept, un chist ovarian in ovarul stang, o problema de piele pe partea dreapta sau stanga (sau amandoua), o paralizie motorie pe partea dreapta (dupa un atac cerebral), ne dau un prim indiciu despre cine a fost implicat atunci cand conflictul originar a avut loc. In ceea ce priveste conflictele mai avansate (si regiunile cerebrale), statusul hormonal trebuie de asemenea luat in calcul pentru o evaluare precisa.

ROLUL BENEFIC AL MICROBILOR
Un alt aspect al cercetarilor Dr. Hamer este acela al rolului microbilor pe durata procesului de dezvoltare a bolii. Pe scurt, a aflat ca microbii precum: ciupercile, bacteriile si virusii sunt activi doar pe durata procesului de vindecare si maniera in care ei opereaza este in deplina concordanta cu logica evolutiva (A Patra Lege Biologica). Bacteria de tuberculoza spre exemplu, populeaza doar tesuturile controlate de “creierul vechi”. Functia lor pe timpul procesului de vindecare este de a descompune tumorile care nu-si mai au rostul: tumorile pulmonare, tumorile de colon, tumorile la rinichi, tumorile la prostata, tumorile la uter, tumorile de san, melanoamele si mesothelioma. Bacteriile tuberculozei sunt esentiale pentru descompunerea constructiilor celulare ce au proliferat cu un anumit scop biologic in timpul fazei active a conflictului. Daca bacteriile necesare nu sunt disponibile datorita vaccinarii sau a uzului excesiv de antibiotice sau in urma chimioterapiei, tumorile nu se pot dezintegra cum trebuie. Ca urmare, raman pe loc si sunt incapsulate in mod inofensiv. Detectate la un control de rutina totusi, ele pot fi diagnosticate ca si cancer si noi conflicte potentiale pot apare in urma aflarii vestii, cu noi simpotome. Intelegand legile biologice ale desfasurarii bolilor aceasta perspectiva poate fi eliminata. In timp ce bacteriile descompun tumorile cu celule care nu mai sunt necesare, virusi sunt implicati in procesul de vindecare al tesuturilor coordonate exclusiv de cortexul cerebral (ex: bronhiile, mebrana nasala, mucoasa stomacala, mucoasa canalelor biliare si epiderma). Hepatita, pneumonia, herpesul, gripa si gripa stomacala, indica faptul ca procese virulente naturale de vindecare sunt in curs. In ceea ce priveste rolul virusilor, Dr. Hamer prefera sa vorbeasca de “virusi ipotetici” din cauza ca in ultimul timp existenta virusilor este pusa in discutie. Acest lucru este in concordanta cu descoperirile initiale ale Dr. Hamer care evidentiau faptul ca procesele de reconstructie si regenerare ale tesuturilor necrozate sau ulcerate au totusi loc chiar si in absenta virusilor specifici tesuturilor respective. Dilema in care se gaseste medicina conventionala este aceea ca esueaza in a recunoaste tiparul de evolutie in doua faze al fiecarei boli, prima faza, aceea a conflictului activ, fiind in mod obisnuit scapata din vedere. Din moment ce microbii sunt activi doar in faza de vindecare iar activitatea acestora este in mod normal acompaniata de inflamatii, febra, puroi, supurari si dureri, microbii sunt considerati raufacatori si cauza a bolilor infectioase. Dar microbii nu provoaca boli. Pana la urma este organismul nostru cel care „angajeaza” microbii pentru a optimiza procesul de vindecare. Microbii pot fi bineinteles transmisi dar ei raman inofensivi pana in momentul in care persoana este in faza de vindecare a aceluiasi tip de conflict.

PUNAND LA INDOIALA METASTAZELE
Bazandu-se pe GNM “Sistemul Ontogenetic al Tumorilor”, teoria vast raspandita a metastazelor care sugereaza ca celulele canceroase migreaza prin vasele de sange si limfa cauzand tumori si in alte locuri este, in cuvintele Dr. Hamer, “pura fictiune academica”. Celulele in general si celulele canceroase in mod special nu isi pot schimba, sub nici o forma, structura lor histologica sau sa treaca de bariera bacteriana. De exemplu, o celula canceroasa a unei tumori pulmonare, care este de origine endoderma, controlata de zona amigdaliana a creierului si care prolifereaza de-a lungul fazei active a conflictului, nu se poate transforma intr-o celula osoasa, care este de origine mesoderma si este controlata de cortexul cerebral, celula care se deterioreaza in timpul fazei active a coflictului, in procesul de decalcifiere. In scenariul “cancerul pulmonar metastazeaza la oase”, celulele cancerului pulmonar creaza de fapt un gol (descompunere celulara!—reversul cancerului) in anumite oase din organism. Trebuie de asemenea sa ne intrebam de ce celulele canceroase rareori se raspandesc la tesuturile vecine, de exemplu: de la uter la cervix. Daca celulele canceroase calatoresc prin sange, de ce nu este atunci scanat sangele donat pentru a cauta celule canceroase? De ce nu sunt atunci gasite o multitudine de tumori in peretii vaselor de sange ai pacientilor de cancer?
Acum doi ani pe 19 August 2004, ziarul canadian Globe and Mail a publicat un articol intitulat, “Cercetatorii urmaresc testele de sange pentru cancerele de san” continand declaratiile revelatoare: “Vanatoarea celulelor canceroase in fluxul sangvin a durat 10 ani..“ si “pana de curand, nici o tehnologie existenta nu e reusit sa izoleze in mod cert o singura celula tumorala dintre milioanele de celule rosii si albe continute in orice mostra de sange uman”. In afara faptului ca vanatoarea este departe de a fi incheiata (asa cum indica articolul), nu sugereaza asta cumva ca ipoteza “metastazelor” a dezinformat publicul si a speriat de moarte milioane de pacienti de cancer de-a lungul ultimelor patru decenii ?
Dr. Hamer nu disputa, bineinteles, posibilitatea aparitiei celui de-al doilea cancer dar aceste tumori succesive nu sunt cauzate de migrarea celulelor canceroase care se transforma in mod miraculos intr-un tip diferit de celula ci, mai degraba, urmarea noului conflict soc. Noul DHS poate fi declansat de o alta experienta traumatizanta aditionala sau prin socul provocat de diagnostic. Asa cum am mentionat mai devreme un diagnostic neasteptat de cancer sau a comunica cuiva ca are metastaze poate declansa o spaima de tipul „frica de moarte” (provocand cancer pulmonar) sau orice alt tip de diagnostic relationat cu socul emotional, cauzand noi cancere in diferite alte parti ale organsimului. In multe cazuri acesti pacienti nu supravietuiesc pana in faza de vindecare, din cauza starii de stres foarte grave care ii slabeste pana la punctul in care mai au foarte putine sanse de supravietuire extrem de toxicului tratament chimioterapeutic.
Al doilea tip de cancer foarte intalnit dupa cancerul pulmonar este cancerul osos. Dr. Hamer a descoperit ca oasele noastre sunt biologic legate de increderea, respectul si stima de sine. Altfel spus, spunandu-i-se cuiva ca are “o boala care ii ameninta viata”, in mod special una care se presupune ca “se raspandeste ca focul” prin organism, este echivalent cu: “acum sunt total inutil”si pe langa faptul ca ne simtim inutili oasele incep sa se decalcifieze (in cazul cancerelor de san deseori in zona sternului si a coastelor). Tot asa cum se rupe un os, scopul programului biologic (al „bolii”) apare la sfarsitul fazei de vindecare. Cand faza de reparare este completa, osul va fi mult mai puternic in zona respectiva, asigurand in acest fel ca suntem mai bine echipati in eventualitatea aparitiei unui nou conflict al stimei de sine.

NATURA TUMORILOR CEREBRALE
Odata ce conflictul a fost rezolvat, leziunile cerebrale impreuna cu psihicul si organul aferent intra in faza de vindecare. Odata cu repararea oricarei rani se dezvolta o edema (fluid in exces) pentru a oferi protectie tesutului cerebral ce este refacut. Pe tomografie schimbarile sunt foarte usor de observat: vizibilele inelele concentrice dispar in edema si apar acum neclare si inchise la culoare. In momentul de varf al fazei de vindecare atunci cand edemul cerebral atinge dimensiunea maxima, creierul declanseaza un scurt si puternic impuls care expulzeaza edema. In terminologia GNM, aceasta reglare este denumita “Criza epileptica” (EC). In timpul crizei, intregul organism este aruncat pentru scurt timp intr-o stare de simpaticotonie (hiper stimularea sistemului nervos simpatic), retraind simptomele tipice fazei de conflict activ precum transpiratie rece, extremitati reci, puls accelerat si greata. Intesitatea si durata acestei crize pre-programate este determinata de intensitatea si durata conflictului precedent. Atacurile cardiace, accidentele cerebrale, crizele de astm si cele epileptice sunt doar cateva exemple ale acestui crucial punct de revenire. Tipul de criza depinde intotdeauna de natura conflictului si de zona cerebrala corespunzatoare implicata.
Dupa ce edema cerebrala a fost impinsa afara, tesutul conectiv ce ofera suport structural neuronilor, se reface in zona respectiva pentru a restabili functiile celulelor nervoase care au fost afectate de socul datorat coflictului (DHS). Aceasta acumulare naturala este ceea ce medicina conventionala denumeste “tumoare cerebrala”, acesta veste avand consecinte cumplite asupra pacientului. Dr. Hamer a stabilit in 1981 ca “tumoarea cerebrala” nu este o boala in sine ci un simptom al fazei de vindecare, care se desfasoara paralel si la nivelul organului afectat (controlat de la nivelul creierului din zona sa specifica care se afla simultan in faza de reparare). Astfel ca “Metastazele cerebrale”de fapt, nu exista nici ele.

TERAPIA GNM (pe scurt)
Primul pas in terapia GNM este sa oferi o intelegere a naturii biologice a simptomului, de ex: un anumit tip de cancer in relatie cu cauzele sale pihice. O tomografie si un istoric medical complex sunt de asemenea vitale pentru a determina daca pacientul este inca in faza activa a conflictului sau deja se vindeca. Daca este inca in faza activa, atentia trebuie indreptata asupra identificarii motivului socului initial DHS si dezvoltarea unei strategii pentru rezolvarea conflictului. Este cruciala pregatirea pacientului si informarea lui despre simptome si despre procesul vindecarii si eventualele complicatii ce pot apare. Simptomele sunt foarte previzibile! Descoperirile Dr-lui. Hamer ne furnizeaza pentru prima oara in istoria medicinei un sistem sigur care ne permite nu numai sa intelegem dar si sa prezicem dezvoltarea si simptomele oricarei boli. Aceasta este adevarata medicina preventiva, un aspect al GNM care cu greu poate fi dezbatut suficient. Adevarata preventie necesita intelegerea cauzelor reale ale bolii si aceasta este exact ceea ce cercetarile Dr-lui. Hamer furnizeaza in detaliu.
Intelegand cele “Cinci Legi Biologice” ale cauzei si ale procesului de vindecare al bolii, ne putem elibera de teama si panica care deseori apar odata cu instalarea unor simptome. Aceasta cunoastere este mai mult decat putere, poate salva vieti.
Autor: Caroline Markolin, Ph.D
Articol publicat pentru prima data in: EXPLORE! Vol. 6 /Nr. 3 - May 2007

Recomandari generale de dieta in cancer. Masuri de preventie

Un material interesant care a venit pe mail. Nu stiu cine este autorul acestor randuri dar cu siguranta va va fi de folos. Nu uitati ca bolile pot fi si prevenite, nu doar tratate. Si este ideal sa le prevenim. Cum? Prin niste masuri simple.

Ultimul congres mondial al cancerului tinut la Paris a relevat victoria morcovului si a legumelor inrudite lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate. Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca.
„De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. „Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de „nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC.

Consumati cat mai multe fructe si legume
Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. „Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer.

Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon
Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag. Uitati carnea, mancati peste.
Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare. Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc... Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.

Leguminoase si cereale complete:
Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan - „E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele", ne indeamna studiul EPIC. „Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza.
In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea.

Optati pentru o alimentatie variata
Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate... Si reduceti consumul de alcool. De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline.
Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san.

O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie.
„Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Si la fel, intreaga structura corporala.

In concluzie:
1. Dietă vegetariană variată 400 – 800 gr./ zi tot anul;
2. Evitarea creşterii în greutate şi activitate fizică;
3. 600-800 gr. Cereale, legume, rădăcinoase în mai multe porţii pe zi;
4. fara alcool şi tutun;
5. excluderea cărnii roşii sau limitarea la max. 80 gr./ zi;
6. hrană neprelucrată;
7. eliminarea grăsimilor animale şi înlocuirea cu ulei vegetal;
8. eliminarea alimentelor conservate necorespunzător;
9. eliminarea aditivilor şi conservanţilor;
10. pentru carnivori - evitarea grătarului şi frigerii pe cărbuni, a arderii sucului de carne sau peşte;
Nota: Suplimente nutritive pot completa dieta in scopul echilibrarii.

luni, 19 aprilie 2010

Cancerul. Ce putem face?

Tot mai des, in ultimul timp, odata cu aparitia unor specialisti in oncologie pe posturi de televiziune de mare audienta am inceput sa fiu contactat cu privire la posibilitatile de tratare a cancerului prin ozonoterapie si nu numai.
Am incercat sa inteleg acei oameni care se prezinta la medic, dispusi sa faca orice in momentul in care aud acest diagnostic cumplit. E ca o ghilotina care cade indepartand o mana de trup: trupul ramane si supravietuieste fara membrul respectiv, dar sangele se scurge incet din fiinta, picatura cu picatura, odata cu viata care paraseste trupul. Mi-am permis aceasta comparatie sinistra pentru a intelege gravitatea acestei maladii si pentru a lua in serios diagnosticul.
Formarea mea ca medic alopat s-a izbit intotdeauna de neputinta medicinei in fata unor maladii incurabile. N-am putut sa ma impac cu ideea de a-i spune apartinatorului sau unui pacient direct in fata: mai ai 6 luni! Cum ai putea oare sa iti arogi acest drept? Cine esti sa dai verdicte de genul acesta? Oare tu, ai suporta sa auzi ca mai ai 6 luni de trait? Sa simti cu viata se scurge incet din tine fara sa poti face nimic?
Asa ca dincolo de oncogene si protooncogene, de citostatice si radioterapie am incercat sa vad solutii. Oare exista cu adevarat sau sunt mituri? Daca sunt mituri pe ce se bazeaza ele? Oare nu cumva exista in istorie cazuri vindecate? Daca da atunci ele cum s-au vindecat?
Am purces deci intr-o calatorie. O calatorie lunga, printr-un tunel la capatul careia sper sa gasesc o luminita. Luminita sperantei ca voi putea spune unui om bolnav de cancer: te vei putea vindeca daca faci asa, daca iei aceste leacuri, daca faci una si alta....Prima data cand am aflat despre ozonoterapie, o informatie mi-a atras atentia: celulele canceroase avide de oxigen si substante hranitoare isi pot incetini multiplicarea in prezenta oxigenului si a ozonului care le inhiba secretia de factori de crestere angiogenetici, adica acei factori care stimuleaza formarea de noi vase de sange in tumora. Adica ozonoterapia reduce agresivitatea tumorii. Singurele cancere care nu raspund la aceste mecanism sunt leucemiile. Medicii care ne-au adus aceste informatii ne-au subliniat faptul ca nu trebuie sa prezentam ozonoterapia ca pe o terapie care vindeca aceasta maladie cumplita ci ca pe un tratament care poate sustine tratamentul de baza oricare ar fi el. S-au semnalat cazuri in care agresivitatea tumorii este atat de mult redusa, incat radio sau chimioterapia se pot aplica in doze scazute la jumatate. De aici efectele secundare mult mai reduse si cresterea calitatii vietii persoanei care urmeaza un tratament oncologic de baza sustinut de ozonoterapie. Ce facem insa cu cazurile care sunt considerate de medicina alopata depasite? Ce facem cu acei pacienti care sunt trimisi acasa datorita unor tumori inoperabile sau unor metastaze multiple? Va puteti imagina ca pentru acesti oameni fiecare zi de viata conteaza? Ce-ati face daca le-ai mai putea da speranta de a mai adauga zile? Ce-ati face daca ati avea pe cineva drag in aceasta situatie? Nu-i asa ca ati incerca sa faceti orice pentru ei?
Multi dintre cei care sunt trimisi acasa de medicina clasica aleg drumul "vindecatorilor" cum ii numeste peiorativ lumea medicala. Iar "vindecatori" sunt putini, restul sunt sarlatani care vor sa stoarca ultima resursa financiara a unor familii disperate dispuse sa faca orice, sa dea oricat pentru a adauga zile in plus celor aflati in suferinta.
De aceea, daca v-ati hotarat sa alegeti sa faceti ozonoterapie trebuie sa stiti ca ea in sine nu vindeca boala ci reduce agresivitatea tumorii, facand-o sensibila la tratamentele clasice, ca transforma o tumora inoperabila intr-o tumora operabila in anumite cazuri. Ozonoterapia este deci un tratament de sustinere in cancer. Tratamentul de baza va trebui sa-l stabiliti cu medicul curant oncolog. Exista si medici oncologi sau chirurgi oncologi care sunt deschisi catre terapiile complementare: dietoterapie, fitoterapie, sacroterapie si exemplele pot continua. Important este ca familia sa fie informata si sa aleaga varianta pe care o considera optima.
Cat dureaza ozonoterapia in cancer si cum se practica?
Ozonoterapia se poate face inainte de interventia chirurgicala, in timpul chimio si radioterapiei si dupa acestea. Ea are rol de a scadea agresivitatea tumorii, de a-i reduce volumul uneori, de a o face operabila in anumite cazuri. Modalitatile de administrare sunt reprezentate de autotransfuzia cu sange ozonizat, insuflatii rectale cu amestec oxigen-ozon si infiltratii perilezionale in anumite cazuri. O cura completa de ozonoterapie are 10-20 sedinte cu o frecventa de o sendinta la 2-3 zile urmata de sedinte de intretinere saptamanale pe o perioada mai lunga (uneori si 6 luni sau peste) urmand ca apoi frecventa sa scada la o sedinta la 14 zile si asa mai departe in functie de particularitatea cazului.
Unde se practica ozonoterapia?
Ozonoterapia se practica in siguranta in cabinetele medicilor inscrisi in Societatea Stiitifica Romana de Oxigen-Ozonoterapie care detin aparatura certificata de Ministerul Sanatatii si Uniunea Europeana. Pentru a vedea o lista cu medicii care practica si a-i contacta in vederea inceperii terapiei intrati pe site-ul: http://www.asociatia-ozonoterapie.ro/
Noi suntem deschisi oricaror terapii complementare care pot ajuta bolnavii cu cancer. Daca stiti cazuri vindecate prin terapii complementare nu ezitati sa-mi scrieti pentru a face publice numerele de telefon si adresele practicantilor care au rezultate certe in acest sens. Suntem constienti ca dieta, anumite suplimente nutritive si alte forme de terapii pot ajuta si pot da rezultate spectaculoase!
Nu uitati insa sa epuizati toate metodele medicinei alopate inainte de a alege sa va tratati "din auzite" sau pe la cine stie ce vindecatori. Riscati sa fiti victimele unor sarlatani care vor profita la maxim de pe urma disperarii dvs!
Daca va adresati cabinetului nostru nu uitati sa aduceti tot istoricul medical certificat de documente medicale (bilet de iesire, scrisoare medicala) insotite de rezultatele investigatiilor. Putem sa concepem un plan personalizat de tratament cu ajutorul ozonoterapiei si altor metode complementare. Mai multe informatii pe site-ul: www.oxigen-ozonoterapie.ro
Adresa: Policlinica Vitan, Calea Dudesti Nr. 104-122, etajul 2, cam.190 Sector 3, Bucuresti

Va recomand si lecturarea unui articol care o sa va puna pe ganduri. Veti intelege mai multe despre ce inseamna boala, de ce apare ea si cum poate fi vindecata. Nu uitati ca nimeni nu va vindeca cu adevarat, vindecarea se afla in mainile dumneavoastra. Asa ca nu asteptati miracole din partea altora. Bolile sunt probe la care ne supune viata. Daca le trecem sau nu asta depinde doar de noi. Sa nu va asteptati ca cineva sa va dea o pilula magica si a doua zi sa fiti vindecat. Boala inseamna suferinta, introspectie si rugaciune, analiza profunda a vietii si a greselilor pe care le-am comis. Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret. Il apreciem atunci cand nu-l avem. Multe dintre boli se datoreaza modalitatii in care am ales sa ne traim viata, sa ne hranim, sa ne bucuram de aceasta, s-o apreciem.
Va doresc lectura placuta si multa sanatate!

http://www.formula-as.ro/2007/755/medicina-naturista-25/postul-spovedania-si-regimul-alimentar-7704

marți, 13 aprilie 2010

Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor

Mi s-a parut interesant si util sa stim cat mai multe despre condimente, pentru ca ele pot fi totodata si remedii pentru diverse afectiuni acute sau cronice. In momentul cand am parcurs acest material primit pe mail, m-am decis sa-l fac public. Mentionez ca nu sunt autorul randurilor pe care le veti parcurge. Lectura placuta!

Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative.

Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii.

Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin.

Vegetarienii sunt cei care beneficiaza din plin de proprietatile curative ale condimentelor, deoarece, in general, dieta vegetariana se bazeaza pe utilizarea generoasa a condimentelor.

In cele ce urmeaza va prezentam beneficiile oferite de condimente si mirodenii....mai mult sau mai putin cunoscute!

Scortisoara
Numai 1 lingurita cu scortisoara administrata zilnic ajuta la scaderea cu 30% a factorilor de risc care conduc la aparitia sindromului metabolic. Mai concret, scortisoara ajuta la scaderea glucozei, trigliceridelor, colesterolului LDL, chiar si in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2.

De asemenea, sunt studii care au demonstrat ca scortisoara previne rezistenta la insulina, chiar si in cazul persoanelor care au o dieta bogata in fructoza. Totodata, acestea sustin ca scortisoara este cea mai bogata sursa de antioxidanti, si stimuleaza buna functionare a creierului.

Scortisoara are si proprietati antimicrobiene, stopand dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, proprietati antiinflamatorii, anticoagulant care reduce angregarea trombocitelor. Adesea, scortisoara este utilizata si ca antidot pentru diaree dar si pentru disconfortul gastric.

Ghimbirul
Ghimbirul provine din Asia si India si se estimeaza ca acesta este utilizat de mai bine de 5000 ani. Acesta poate fi folosit cu incredere la prajituri, biscuiti si alte deserturi.
Ghimbirul este un puternic antioxidant care ajuta la relaxarea vaselor de sange, stimuland circulatia si calmand durerile. De asemenea, ghimbirul calmeaza spasmele si reduceflatulenta sistemului digestiv, dar este un remediu naturist excelent si impotriva greturilor asociate calatoriilor, sarcina sau mahmureala.

Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ghimbirul este recomandat si pentru prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, cancerului, bolii Alzheimer sau artrita.

Oregano
Frunzele de oregano, ca si uleiul de oregano, au proprietati antibacteriene si antivirale, ajutand la distrugerea organismelor care contribuie la aparitia infectiilor pielii. Aplicat local pe piele, uleiul de oregano ajuta la tratarea mancarimilor si a iritatiilor pielii, la nivelul cavitatii bucale uleiul de oregano este eficient in tratarea gingivitelor.

Mai mult oregano, poate fi utilizat si la tratarea sinuzitei: se administreaza zilnic 2-3 picaturi ulei de oregano (de preferat acestea se introduc intr-un pahar cu suc proaspat de legume sau fructe), timp de 10-15 zile. Primele efecte le veti simti dupa 3-5 zile de la inceperea tratamentului.

Oregano contine o cantitate considerabila de vitamine si minerale, fiind o sursa excelenta de fier, magneziu, calciu, vitamina C si vitamina A, dar si de acizi grasi omega-3. Frunzele uscate de oregano pot fi utilizate pentru tratarea durerilor aparute din cauza artritei sau reumatismului, acestea se aplica local pe zona dureroasa, dupa care se panseaza.

Rozmarin
Un buchet de rozmarin tinut in casa actioneaza ca un odorizant de camera, putand fi utilizat in acelasi timp si pentru diferite preparate culinare.
Despre rozmarin se stie de stopeaza mutatiile genetice care ar putea conduce la aparitia cancerului, si ajuta la prevenirea deteriorarii vaselor de sange si a circulatiei sanguine, prevenind astfel riscul aparitiei atacului de cord.
Uleiul de rozmarin stimuleaza cresterea parului, activitatea mentala si previne aparitia afectiunilor respiratorii.

Curcuma (sofran indian)
Bogat in antioxidanti si in antiinflamatori denumiti curcuminoizi, cercetatorii au descoperit ca sofranul vine in ajutorul organismului in lupta impotriva cancerului. Potrivit studiilor, curcuminoizii ajuta la prevenirea bolii Alzheimer si a inflamatiei articulatiilor, dar si la tratarea afectiunilor hepatice si digestive.

Astfel, curcuma contribuie la prevenirea si tratareabolilor intestinale inflamatorii, boala Crohn, colita ulcerativa, artrita reumatoida, fibroza chistica etc. Studii recente sustin ca curcuma poate fi utilizata si pentru prevenirea afectiuni hepatice si cardiovasculare.

In combinatie cu alte crucifere, sofranul de India previne cancerul de prostata si stopeaza dezvoltarea tumorilor de prostata existente. Mai mult, se preconizeaza ca acesta impiedica metastazarea mai multor forme de cancer, insa pentru atestarea acestui lucru sunt necesare studii suplimentare.

Curry pudra
Curry este o mixtura formata din mai multe condimente: coriandru, schinduf, predominant fiind insa sofranul de India. Pudra de curry este larg utilizata in bucataria indiana la prepararea puiului si a crevetilor.

Praful de curry contine antioxidanti si compusi antiinflamatori, despre care se stie ca imbunatatesc functia cognitiva, previn aparitia cancerului de piele si stimuleaza buna functionare a creierului, prevenind astfel aparitia bolii Alzheimer.

Boiaua
Boiaua contine o cantitate neobisnuit de mare de vitamina C. Ardeiul folosit la boia contine de 6-9 ori mai multa vitamina C decat o rosie obisnuita. Ca si chili, boiaua contine capsaicina, substanta cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta care reduce riscul aparitiei cancerului.
De asemenea, boiaua este un agent antibacterian si stimulant care ajuta la reglarea presiunii sanguine, imbunatatind circulatia sanguina, si creste cantitatea de saliva si acizi gastrici, ajutand la imbunatatirea digestiei.

Cuisoare
Cuisoarele sunt bobocii de flori uscate din arborele de cuisoare, un copac vesnic verde care creste in climele tropicale. In timp de cuisoarele sunt intens folosite astazi in scopuri culinare, proprietatile curative sunt cunoscute de secole. De exemplu, in China se folosesc cuisoarele de mai bine de 2000 ani pentru tratarea respiratiei urat mirositoare. Iar in alte tari, cuisoarele erau folosite pentru tratarea alcoolismului.

Cuisoarele au proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice si antiseptice. De asemenea, acestea sunt si un anestezic natural, motiv pentru care cu secole in urma era folosit in timpul procedurilor stomatologice, iar in prezent mai sunt folosite de unele culturi ca remediu impotriva durerilor de dinti.

De asemenea, cuisoarele sunt condimente care ajuta la vindecarea afectiunilor sistemului digestiv, ameliorand flatulentele si accelerand metabolismul. Totodata, acestea sunt de mare ajutor in cazul mai multor tulburari digestive, printre care si varsaturile si diareea.

Chimenul
Chimenul contine cantitati importante de magneziu si fier. Semintele de chimen au si proprietanti anti-cancerigene, in acest scop fiind indicat mai ales ceaiul din seminte de chimen.

Beneficiile chimenului in cazul afectiunilor digestive sunt cunoscute de sute de ani, acesta ajutand in caz de flatulenta, indigestie, diaree, greturi etc. Pentru prevenirea afectiunilor digestive se recomanda mai ales ceaiul din seminte de chimen, care trebuie servit caldut.

Datorita proprietatilor sale antiseptice, chimenul este indicata in tratarea formelor usoare de raceala.

Busuiocul
Busuiocul este o sursa excelenta de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu. Beneficiile aduse de busuioc sanatatii sunt: tratarea greturilor, a raului de miscare, indigestia, constipatia, probleme respiratorii sau chiar diabetul.

Boabele de mustar
Mustarul stimuleaza apetitul alimentar si digestia, si ajuta la decongestionarea sinusurilor. De asemenea, mustarul stimuleaza circulatia sanguina si actioneaza ca un pansament in zonele inflamate ale corpului.
Mustarul din comert ofera o aroma extraordinara cu putine calorii, nu contine colesterol ci doar urme de grasimi vegetale si intre 25-32% proteine. Frunzele de mustar contin calciu, fosfor, magneziu si vitamina B.
Uleiul de mustar poate fi folosit la masaj, dar si ca tratament impotriva caderii parului. Acesta contine acizi grasi omega-3 si este o excelenta sursa de fier, zinc, magneziu, calciu, proteine etc.

Hreanul
Hreanul face parte din familia mustarului si actioneaza ca un stimulent digestiv. Din punct de vedere medical, radacina de hrean are numeroase proprietati curative: puternic antibiotic, expectorant, antibacterian, diuretic, bronhodilatator, vasodilatator coronarian, stimuleaza cresterea tensiunii arteriale, si sistemul imunitar al organismului etc. Tinand cont de proprietatile enumerate mai sus hreanul este util in tratarea bronsitei, sinuzitei, reumatismului, anemiei, stomatitei etc.
Cimbrul
Cimbrul este bogat in timol, un ulei esential puternic antiseptic, antibacterian si antioxidant. Datorita proprietatilor acestui ulei esential cimbrul poate fi utilizat in tratarea infectiilor gatului, inflamatiilor, bronsitei acute si cronice si tusei convulsive. De asemenea, cimbrul stimuleaza actiunea cililor din interiorul bronhiilor, actionand direct asupra mucoasei bronsice, fapt care previne inflamatia tractului respirator.
Toti membrii familiei mentei, inclusiv cimbrul, detin terpenoide, substante recunoscute pentru prorietatile anti-cancerigene. Pe langa utilizarea cimbrului in bucatarie, acesta poate fi consumat si sub forma de ceai. La o cana de apa se adauga 1 lingura de cimbru, se infuzeaza, iar dupa 10 minute se strecoara si poate fi consumat. Ceaiul poate fi consumat de 3-4 ori pe zi pentru tratarea tusei.

Mararul
Atat frunzele cat si semintele de marar pot fi folosite la pregatirea a diferite retete culinare. Pe langa faptul ca ofera o aroma si un gust speciale, mararul este eficient in ameliorarea, prevenirea si tratarea mai mult afectiuni.
Mararul este eficient pentru reglarea tractului digestiv, tratarea insomniilor, dizenterie, diaree, tulburari menstruale, afectiuni respiratorii, dar lupta si impotriva cancerului.

Piperul
Piperul negru detine mai multe proprietati medicinale decat isi pot imagina oamenii. Piperul negru nu este ca sarea care daca este consumata in exces dauneaza sanatatii, ci proprietatile sale curative cresc direct proportional cu consumul. Printre proprietatile medicinale detinute de piper se regasesc: stimularea tractului digestiv, prevenirea gazelor intestinale, prevenind astfel flatulenta si balonarea, creste cantitatea de acid hidrocloric din stomac si inhiba dezvoltarea bacteriana mai ales la nivelul tractului intestinal.
Deci, pentru a beneficia de toate aceste proprietati nu trebuie decat sa adaugati putin piper la cat mai multe preparate culinare... de preferat la toate.

Leusteanul
Leusteanul este utilizat mai ales pentru proprietatile sale diuretice: creste fluxul urinar, ajuta la tratarea dificultatilor de urinare si a cistitei. Datorita cresterii fluxului urinar, leusteanu ajuta si la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi.
Leusteanul este considerat un agent care intareste si imbunatateste functia stomacului. Alte proprietati ale acestuia sunt: prevenirea indigestiilor, a colicilor, dar in mod special leusteanul este eficient in ameliorarea flatulentelor. Ca si expectorant, leusteanul elimina mucusul de la nivelul sistemului pulmonar, fiind de mare ajutor pacientilor cu pleurezie.
Sofranul
Substantele continute de sofran au actiune citotoxica asupra carcinoamelor umane si celulelor leucemiei. Acest efect se datoreaza componentelor carotenoide, in mod special demil-crocetin, care creste difuzia de oxigen in plasma cu pana la 80%. Aceasta actiune ajuta la prevenirea ateroscrelozei secundare. Consumul de sofran este contraindicat femeilor insarcinate deoarece creste riscului avortului spontan.

Ce-are medicina cu patriotismul?

Nu stiu ce legatura poate fi intre medicina si patriotism. Poate ca starea de nepasare fata de adevaratele valori, fata de traditie, ura fata de propriul neam si propria tara ne macina incet dar sigur ca un bacil Koch rezistent la orice tratament. Ne macina spiritele infestate cu falsele valori ale consumismului, ale vitezei de a ne indrepta spre inexorabil uitand se ne mai bucuram de viata. Veti parcurge materialul de mai jos si veti intelege ce vant a adus acest bacil. Singurul antidot ramane cel sugerat de autorul acestor superbe cuvinte care trezesc la realitate: familia, pamantul, credinta.

Care mai e rostul?

Când te desparţi din vina ta, încerci o vreme să te lupţi cu ireversibilul, îţi dai seama că n-are sens, te lamentezi de formă şi renunţi. Când te desparţi din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înţelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la capăt, pas cu pas şi te chinui să pricepi ce n-a fost bine şi unde ar fi trebuit ca lucrurile să apuce pe alt drum.

La fel se întâmplă şi atunci când te desparţi de ţara ta. Dezamăgit, înşelat, mânios, îndurerat. Nu ţi-e uşor s-o laşi. Ţara şi mama nu ţi le alegi. Te aşezi pe celălalt mal al lumii şi cauţi răspunsul: ce s-a întâmplat cu ţara mea de-am fost nevoit s-o părăsesc.

României i-a dispărut rostul. E o ţară fără rost, în orice sens vreţi voi. O ţară cu oameni fără rost, cu oraşe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, maşini şi ţoale fără rost, cu relaţii şi discuţii fără rost, cu minciuni şi înşelătorii care nu duc nicăieri.

Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pământul şi credinţa.

Bătrânii. România îi batjocoreşte cu sadism de 20 de ani. Îi ţine în foame şi în frig. Sunt umiliţi, bruscaţi de funcţionari, uitaţi de copii, călcaţi de maşini pe trecerea de pietoni. Sunt scoşi la vot, ca vitele, momiţi cu un kil de ulei sau de mălai de care, dinadins, au fost privaţi prin pensii de rahat. Vite slabe, flămânde şi bătute, asta au ajuns bătrânii noştri. Câini ţinuţi afară iarna, fără măcar o mână de paie sub ciolane.

Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolosiţi. O fonotecă vie de experienţă şi înţelepciune a unei generaţii care a trăit atâtea grozăvii e ştearsă de pe bandă, ca să tragem manele peste. Fără bătrâni nu există familie. Fără bătrâni nu există viitor.

Pământul. Care pământ? Cine mai e legat de pământ în ţara aia? Cine-l mai are şi cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei susţine un program care se intitulează "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt încurajaţi să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criză globală de alimente, thailandezii vor supravieţui fără ajutoare de la ţările "prietene". La noi chestia asta se numeşte "agricultură de subzistenţă" şi lui Tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca ţăranii să-şi cumpere roşiile şi şoriciul de la hypermarketuri franţuzeşti şi germane, că de-aia avem UE. Cântatul cocoşilor dimineaţa, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiţă
până de Ignat, corcoduşele furate de la vecini şi iazul cu sălcii şi broaşte sunt imagini pe care castraţii de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înţelege şi, prin urmare, le califică drept nişte arhaisme barbare. Să dispară !

Din beţivii, leneşii şi nebunii satului se trag ăştia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, ca nu erau în stare să-l muncească. Nu ştiu ce înseamnă pământul, câtă linişte şi câtă putere îţi dă, ce poveşti îţi spune şi cât sens aduce fiecărei dimineţi şi fiecărei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineaţa şi plecau la câmp cu ciorba în sufertaş. Pe toţi gângavii şi pe toţi puturoşii ăştia i-au făcut comuniştii primari, secretari de partid, şefi de puşcării sau de cămine culturale. Pe toţi ăştia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creştineşte.

Credinţa. O mai poartă doar bătrânii şi ţăranii, câţi mai sunt, cât mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbrăcat, greu de dat jos, care trebuie împăturit într-un fel anume şi pus la loc în lada de zestre împreună cu busuioc, smirnă şi flori de câmp. Pus bine, că poate îl va mai purta cineva. Când or să moară oamenii ăştia, o să-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, în schimb, o variantă modernă de credinţă, cu fermoar şi arici, prin care ţi se vâd şi ţâţele şi portofelul burduşit. Se poartă la nunţi, botezuri şi înmormântări, la alegeri, la inundaţii, la sfinţiri de sedii şi aghesmuiri de maşini luxoase, la pomenirea eroilor Revoluţiei. Se accesorizează cu cruci făcute în grabă şi cu un "Tatăl nostru" spus pe jumătate, că trebuie să răspunzi la mobil. "Scuze, dom' părinte, e urgent !"

Fugim de ceva ca să ajungem nicăieri. Ne vindem pământul să facă ăştia depozite şi vile de neam prost pe el. Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o. Bisericile se înmulţesc, credincioşii se împuţinează, sfinţii de pe pereţi se gândesc serios să aplice pentru viza de Canada.

Băieţii noştri fură bancomate, joacă la pokere şi beau de sting pentru că ştiu de la televizor că fetele noastre vor bani, altfel se prostituează până găsesc un italian bătrân cu care se mărită. Părinţii noştri pleacă să culeagă căpşuni şi să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct şi cancer pentru multinaţionalele lor, conduse de securiştii noştri.

Sună-ţi bunicii, pune o sămânţă într-un ghiveci şi aprinde o lumânare pentru vii şi pentru morţi.