Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret. O apreciem atunci cand nu-o mai avem. Boala inseamna suferinta, introspectie si rugaciune, analiza profunda a vietii si a greselilor pe care le-am comis. Multe dintre boli se datoreaza modalitatii in care am ales sa ne traim viata, sa ne hranim, sa ne bucuram de aceasta, s-o apreciem. Va invit sa descoperim impreuna calea catre sanatate, dragoste, lumina, Dumnezeu!

marți, 13 iulie 2010

Ghid de supravietuire in criza

Partea 1-linii generale

In esenta, criza care ne face sa ni se stranga stomacul de teama nu este decat o oportunitate. Da, paradoxal, reprezinta oportunitatea de a iesi din criza profunda in care se zbate umanitatea, din criza consumismului morbid care ne consuma toate resursele sufletesti angrenandu-ne in emotii negative de teama si frustrare.
O sa spuneti, bine, dar cum o sa traiesc cu 25% mai putin? Sau cu 16% dintr-o pensie mizera? Simplu, o sa traim cumpatat, fara frica zilei de maine, fara angoasa, angrenandu-ne in activitati creative, practicand tehnici de relaxare si imbogatindu-ne bagajul spiritual. Bine bine, ok, dar pe burta goala? Da, va inteleg scepticismul dar lucrurile pot fi privite si dintr-un alt unghi, dintr-un unghi de unde ei nu vor sa il priviti. O sa spuneti care ei? Ei, cei care se afla in spatele lucrurilor, ei care au profituri uriase de pe urma cumparaturilor pe care le fac unii umpland cosurile cu disperare, cu produse pe care le vor arunca jumatate, ei cei putini….voi cei multi.
Asadar ce este de facut? In primul rand nu intrati in panica, nu va muri nimeni prin infometare. Si daca va consoleaza cu ceva dieta hipocalorica este asociata cu durata de viata lunga asa ca le puteti face in ciuda pentru ca veti trai mult si vor fi nevoiti sa va acorde pensie pana la o varsta venerabila…
Nu-i lasati sa va tina mintea ocupata cu inundatii, taieri de buget, criza financiara, stirile de la ora 5. Indreptati-va catre activitati gratuite, plimbari in aer liber, vizite prin librarii, biblioteci, vernisaje, parcuri, unde se poate juca sah sau table sau se poate citi o carte la umbra unui pom. Paradoxal toate aceste activitati sunt gratuite, ofera un grad mare de satisfactie si nu se compara cu timpul petrecut in mall-uri care de cele mai multe ori pe langa buzunarele goale iti lasa un grad mare de insatisfactie…
Pentru cei pasionati de sport, inhatati unditele, mingea sau ce alt sport va mai place si mergeti in aer liber. Sportul prin cresterea fluxului sangvin in toate tesuturile da o stare de optimism si ne mentine sanatosi. In plus, ne poate asigura o forma fizica maxima si un aspect de invidiat.
Cititi mult! Oricum e criza si nu sunt bani de cheltuit la cumparaturi inutile. In loc sa saraciti prin magazine va veti imbogati cunostintele si veti avea satisfactii mult mai mari decat daca ati cumparat 2 kg de zahar la pret de 1,5 kg! Daca nu va permiteti sa va cumparati carti, imprumutati de la biblioteca, prieteni sau cumparati mai multi aceeasi carte si cititi-o pe rand.
Mergeti la cursuri de dezvoltare personala. Ele va vor face sa constientizati potentialul imens care se ascunde in voi si va vor oferi o perspectiva optimista asupra vietii. Veti deveni mai altruisti, mai dispusi sa-i ajutati pe cei din jur, cu satisfactia de rigoare!
Participati la actiuni umanitare si voluntariate inscriindu-va in asociatii de profil. Veti lega prietenii noi si va veti simti utili.
Mergeti in pelerinaje! Atmosfera din manastiri si linistea pe care v-o insufla calugarii
Va vor linisti sufletul chinuit de grija zilei de maine, va vor oferi o alta perspectiva asupra vietii.
Practicati rugaciunea sau meditatia. Veti atinge stari de constienta superioare, nebanuite, care va vor ajuta sa va canalizati energia in directia corecta!

Daca v-am starnit interesul cu aceste randuri nu ezitati sa-mi scrieti. Putem gasi impreuna strategii cu ajutorul carora sa profitam de pe urma crizei.
In loc sa spunem: vai e criza mai bine am spune: ce bine ca e criza! Sa profitam la maxim de pe urma crizei! Sa invatam ceva din adevarata criza profunda de moralitate in care se zbate umanitatea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu