Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret. O apreciem atunci cand nu-o mai avem. Boala inseamna suferinta, introspectie si rugaciune, analiza profunda a vietii si a greselilor pe care le-am comis. Multe dintre boli se datoreaza modalitatii in care am ales sa ne traim viata, sa ne hranim, sa ne bucuram de aceasta, s-o apreciem. Va invit sa descoperim impreuna calea catre sanatate, dragoste, lumina, Dumnezeu!

marți, 20 aprilie 2010

Dieta bolnavilor de cancer

In momentul in care un pacient a fost diagnosticat cu cancer pe langa tratamentul medicamentos pe care s-a hotarat sa-l urmeze ar trebui sa faca urmatoarele modificari in dieta: o perioada de aproximativ 40 de zile ar trebui tinut un regim bazat doar pe sucuri din fructe si legume proaspat stoarse si ceaiuri.

Alimente permise:
Paine de secara, pâine neagră, integrală, cu seminţe, graham 1-2 felii/zi
Miere (restricţie diabetici), cătină, fructe de pădure, stafide, fructe uscate, seminte neprajite, alune neprajite, nuci.
Cicoare ,papadie, sunatoare, coada soricelului,coada calului, urzica, troscot, 2-3 ceaiuri pe zi pentru detoxifierea organismului.
Orice legume si fructe variate, proaspete, 5-8 porţii pe zi, varză, ridichii, brocoli, soia, mazare, fasole, linte, dovlecel, dovleac, conopida, gulii, ardei, ceapa si usturoi, praz, (stoarse daca nu pot fi mancate integral) hrean, patrunjel, cimbru etc. Rosiile de preferinta suc sau supa pentru ca sunt foarte acide. Cartoful fiert in coaja sau copt si numai daca nu baloneaza.
Cereale integrale (nedecorticate), germeni, orz, soia, orez, germeni de orz.
Paste făinoase din grau dur si integral cu legume crude sau doar oparite + condimente naturale (patrunjel, marar, cimbru, busuioc, sos de rosii, usturoi, coriandru, ghimbir,

Apă plată, sucuri naturale facute in casa, ceaiuri, compot indulcit cu miere, nu cu zahar,
Se poate consuma tarata de cereale cu miere sau cei pentru curatarea intestinului si continutul bogat de calciu si vit. E care este regeneranta. Sa nu fie mai veche de 2 saptamani de la macinare.
Suc de sfecla rosie. Pentru a fi mai usor de suportat se amesteca cu suc de morcov si mar.

Alimente de evitat:
Pâine albă
Zahăr, produse rafinate (dulciuri), budinci (prafuri)
Cafea Lactate si branzeturi
Margarină vegetală (restricţie totala la cancer, diabet, boli de colagen, ciroza, tulburări metabolice)Conservanţi, sare de lămâie, supe concentrate, budinci , supe la plic , dulciuri din comert,etc.
Alcool, tutun
Conserve, produse conservate, congelate
Tocături, sosuri, prăjeli, rântaşuri
Apă gazoasă
Carne roşie (porc, vita, oaie, vânat, mezeluri); generează aciditate, boli reumatice.
Băuturi sintetice, acidulate, pasteurizate, conservate, sucuri din comerţ
Condimente sintetice, sare in exces, Knorr, Delicat etc.
Grăsimi animale generând boli cardiovasculare)

Alte masuri:
-Pentru cancer se recomandă eliminarea completă a cărnii şi produselor de natură animală deoarece vitamina B12 pe care acestea o conţin, stimulează diviziunea celulară şi deci creşterea tumorilor. Pentru creşterea hemoglobinei după citostatice, se recomandă suc proaspăt de sfeclă roşie crudă.
-Regimurile pe bază de vegetale proaspete vizează dezintoxicarea organismului (care duce la reglarea metabolismului celular) si stimularea imunităţii.
-Cele mai recente cercetări pe plan mondial au dus la concluzia că regimul vegetarian complex, variat, asigură prelungirea duratei de viaţă si chiar stoparea evoluţiei bolii. De multe ori tumorile dispar(se resorb) prin renuntarea la carne , produse animale si derivatele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu