Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret. O apreciem atunci cand nu-o mai avem. Boala inseamna suferinta, introspectie si rugaciune, analiza profunda a vietii si a greselilor pe care le-am comis. Multe dintre boli se datoreaza modalitatii in care am ales sa ne traim viata, sa ne hranim, sa ne bucuram de aceasta, s-o apreciem. Va invit sa descoperim impreuna calea catre sanatate, dragoste, lumina, Dumnezeu!

sâmbătă, 27 martie 2010

O noua analiza minerala tisulara, HMS-Hair Metabolic System

H.M.S (Hair Metabolic System) este un test de laborator cu rol de screening, si nu de diagnostic, capabil sa identifice tendinta la dezechilibre functionale si organice majore ale unui individ.

H.M.S. al individului include 2 variabile:
1) Analiza Minerale Tisulara din firul de par
Este o analiza de laborator care prin analiza spectrofotometrica in emisie de plasma a unei cantitati modeste de par (circa 500 miligrame, aproximativ cantitatea continuta intr-o jumatate de lingura)
taiati din zona occipitala si lateroparietala cu o lungime de circa 2-3 cm de la baza pielii, capabila sa evalueze exact si simultan principalele nivele si raporturi intre mineralele nutritive, aditionale si toxice intracelulare, prezente in organism (pentru chei se utilizeaza alte fanere: parul axilar, pectoral, pubian, barba sau chiar unghia).
2) Apartenenta de Grup Sangvin in sistemul “AB0”
Cunoasterea apartenentei la grupul sangvin din sistemul AB0 al subiectului respectiv permite, pe langa personalizarea mai precisa si sugestii dietetico-nutritionale si modularea anumitor caracteristici constitutionale ale grupului sangvin de care apartine (pentru subiectii care nu isi cunosc grupul sangvin se sugereaza indicatii dietetice si nutritionale neutre, adica valabile pentru toate grupele de sange).

http://www.sensotv.ro/sanatate/Medicina-alternativa-919/analiza-firului-de-par#/0

De ce parul si sistemul de grup sangvin AB0
Parul nu este un tesut mort. El beneficiaza de un schimb foarte lent cu sangele si se comporta pentru o anume perioada ca un registru al metabolismului intracelular acumuland pe masura ce creste produsele metabolice la care este expus, incluse fiind si mineralele.
Sistemul de grup sangvin “AB0” este determinat genetic si are caracteristici constitutionale particulare pentru fiecare grup, fapt demonstrat fara echivoc de cercetatorul american Peter J. D’Adamo, in ceea ce priveste aspectul metabolico-psihico-structural.
Rezultatele obtinute cu AMT reflecta conditiile actuale si ele sunt raportate la conditiile bazale ale sistemului de grup sangvin ABO pentru subiectul respectiv.


Cand este nevoie de H.M.S.
Gratie punerii la punct a unei metode extrem de sensibile, sofisticate si precise se poate afirma ca nu exista nicio ramura medicala in care H.M.S. sa nu-si gaseasca aplicatie pentru intelegerea celor mai variate disfunctii clinice sau subclinice.
Pentru ramurile chirurgicale interesanta este abordarea preventiva si cu scop de reabilitare post-interventie.
Cunoscand functiile mineralelor este foarte usor de interpretat un status de dezechilibru si deci sa intelegem, cu ajutorul medicului, diferitele simptome pe care le reclama un pacient, simptome care pot varia in intensitate, calitate, modalitate de exprimare, in functie de grupul sangvin al pacientului.


H.M.S. si alte metode de laborator
Analzai Minerala Tisulara din firul de par dozeaza mineralele la nivel intracelular spre deosebire de examenele obisnuite executate din sange, urina, fecale, care furnizeaza date de la nivel extracelular.
Acestea din urma, desi valide, pot fluctua in functie de ritmurile normale circadiene, de tehnica de recoltare, de activitatea fizica, de inflamatiile acute sau cronice, de infectii, de neoplazii, stres, etc.

Analiza minerala tisulara din firul de par, nu este supusa acestor fluctuatii si din acest motiv este testul principal pentru determinarea statusului mineral al unui individ si in consecinta activitatea metabolica a acestuia.

Pentru o buna interpretare este nevoie sa se efectueze in acelasi timp si analizele clasice de laborator, fara sa ne asteptam in acest caz si la o neaparata corelatie a rezultatelor obtinute.
Metoda H.M.S folosind si datele legate de grupul sangvin face ca datele obtinute din AMT sa fie alaturate caracteristicilor genetice de hemogrup ca rezultat final si sa ajute la optimizarea sugestiilor dietetico-nutritionale.

http://www.sensotv.ro/sanatate/Medicina-alternativa-919/analiza-firului-de-par#/0

Cum puteti solicita H.M.S.

Persoanele interesate de Metoda H.M.S. se pot adresa Dr. Constantinescu Rasvan tel:0765.483.425 la Policlinica Vitan, Calea Dudesti 104-122, Et. 2, cam 190, Bucuresti, Sector 3.
Esantionul prelevat se va insera intr-un plic de hartie si, insotit de un formular de cerere atent completat se va expedia catre GHEOS care va realiza analiza.
In aproximativ 10 zile se va trimite prin posta rezultatul insotit de grafice, clasificare metabolica, alimente recomandate sau nerecomandate, in functie de tipologia respectiva si apartenenta la grupul sangvin al subiectului examinat si de o schema de integrare vitaminico-minerala personalizata.
Integratorii recomandati fac parte din grupul de produse realizate in mod expres pentru cerintele nutritive evidentiate de HMS si impreuna cu o alimentatie echilibrata reprezinta o completare la recomandarile testului.

Concluzii
Unica in sistemul sanitar mondial, Metoda H.M.S” permite respectarea unor recomandari dietetico-nutritionale in functie de Individualitatea Biochimica si Genetica a subiectului care este supus acestui test.
H.M.S., acest “check-up metabolic”, este la ora actuala un test predictiv si preventiv de o fiabilitate maxima neinvaziv si cu o executie rapida.

Un comentariu: