Natura stabileşte într-un mod foarte simplu nutrienţii necesari orgasnismului de care acesta are nevoie pentru o funcţionare corectă. De-a lungul miilor de ani de evoluţie genetică în mediul ambiant, organismul şi-a schimbat felul în care absoarbe, metabolizează şi utilizează nutrienţii proveniţi din hrana naturală. Acizii graşi esenţiali sunt nutrienţi foarte importanţi de care organismul are nevoie din mai multe motive. Dr. Joanna Budwig biochimist german, a fost prima care a atras atenţia asupra rolului pe care îl au acizii graşi esenţiali. Ea a fost nominalizată de mai multe ori pentru premiul NOBEL în medicină şi este recunoscută ca nr. 1 în lume în materie de uleiuri şi grăsimi.
Acizii graşi esenţiali sunt elementele constitutive ale grăsimilor. Ei au roluri foarte importante în interiorul organismului, in funcţionarea fiecărui organ important, producerea membranei celulare şi funcţionarea sistemului imunitar. Acizii graşi esenţiali naturali au o încărcătură electrică care schimbă flexibilitatea membranei celulare. Aceste lucru este foarte impotant pentru dezvoltarea celulelor imunitare. Când uleiurile sunt transformate prin hidrogenare, această încărcătură electrică din interiorul acizilor graşi esenţiali se schimbă. Acest lucru provoacă rigidizarea membranei celulare. Există trei acizi graşi esenţiali indispensabili oraganismului. Aceştia sunt: acidul linoleic (de tip omega 6), acidul linoleic N (de tip omega 4) şi acidul linolenic (de tip omega 3). Există, de asemenea, alţi 50 de nutrienţi esenţiali diferiţi de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect şi a rămâne sănătos.
Corpul uman nu poate produce acizi graşi esenţiali; el este dependent de acizii graşi esenţiali pe care îi asimilează din uleiul de peşte sau din cel vegetal, în proporţiile adecvate. Din aceşti acizi graşi esenţiali corpul sintetizează trei tipuri de acizi graşi, care la rândul lor joacă un dublu rol. Ei formează membrana celulară, de care depinde buna funcţionare a celulei.
Cercetările arată că uleiurile hidrogenate formează acizi graşi modificaţi pe care corpul nu îi recunoaşte şi nu ştie ce să facă cu ei. Corpul nu îi sintetizează corect. Dacă organismul nu primeşte acizi graşi esenţiali naturali (adică din uleiuri nehidrogenate) el nu formează celule normale şi sănătoase. În schimb sunt produse nişte celule anormale. În America de Nord, acizii graşi esenţiali de tip Omega 3 lipsesc din dietă de peste 40 de ani. In dieta vestică raportul intre acizii grasi Omega 3 / Omega 6 este in prezent de 1 la 20 in timp ce raportul optim este de 1 la 4.
Acizii graşi esenţiali naturali sunt necesari şi pentru producerea prostaglandinelor. Acestea sunt hormoni necesari schimburilor biochimice intercelulare precum si funcţionarii sistemului imunitar, a celui cardiovascular şi a metabolismului energetic.
Prostaglandinele sunt hormoni cu funcţii anti-inflamatoare şi anti-tumorale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu